Her ay düzenlenen dernek toplantılarını bir başka kurum ve kuruluş merkezlerinde gerçekleştiren İYGAD üyelerini bu kez Milletvekili Aday Adayı Veysel Karatay konuk etti. Esenyurt ES Kule’de Tay Sürücü Kursu merkezinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya İYGAD üyelerinin tamamı katıldı. İlk olarak Karatay kısa bir konuşma yapmasının ardından daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. ‘Bu seçimler diğer seçimlere benzemiyor’ diyen Karatay, “Benim gördüğüm manzara, toplumda CHP ve MHP ile ilgili tabandaki arkadaşlarımızın ve üyelerimizin söylediği, biz onların artık iktidar olması noktasında iyi niyetli değiliz. İktidar olmaları biraz zor gözüküyor. Benim gördüğüm şuan iki parti pirim yapıyor. Bunlardan biri AK Parti, diğeri ise HDP’dir. HDP’nin barajı aşıp aşmaması tüm dengeleri değiştirecek noktadadır ve şuan herkes onu konuşuyor” dedi.
İKİ PROJEYE DİKKAT ÇEKTİ
Basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Karatay, “AK Parti’nin kurucuyum fakat bir süredir siyasetten uzak kaldım. Hemşerilerimizin yoğun olduğu bir bölgede yaşıyoruz ve onların talebi ile, hemşerilerimi yalnız bırakmamak adına böyle bir karar aldım. Milletvekilliği zor bir süreç ve ülkede parlamentoya girmek kolay değil. Ancak biz bunu başarabileceğimizin potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Eğer böyle bir şey nasip olursa özellikle kendi bölgemde barış sürecine destek olmayı düşünüyorum. İkinci bir projemde, biliyorsunuz ben sürücü kursu kurucusuyum ve 25 yıldır bu işi yapıyorum. Dolayısıyla, Trafik kazaları Türkiye’nin kanayan yarasıdır. Eğer mecliste yer alabilirsem, önce İstanbul ve sonra da Türkiye’de Trafik konusunda projeler geliştirmek istiyorum. Genel başkanımız dahil olmak üzere, tüm arkadaşlarımız bizimle birlikte hareket ediyor” dedi.
“DANIŞMANLIK MERKEZİ KURACAĞIM”
Emeklilerin ezildiğine dair sorulan bir soru üzerine Karatay, “Eğer nasip olurda görev ve sorumluluk alabilirsek, benim kafamdaki projem şöyle ve ayrıca bölgenin milletvekili olmayı da bu yüzden istiyorum. Eğer sizlerin sorunlarınız buradan meclise gidemiyorsa, cılız kalıyorsa kusura bakmayın olmuyor bu iş. Burada sizlerin de sorumluluklarınız var. Bölgede sadece Karatay’ın meclise gitmesi değil mesele. Buradan meclise giden kim olursa olsun mutlaka buranın sorunlarını bilen insanların gitmesi toplumun lehine olacaktır. Eğer bana görev verilirse bu bölgede sorunların görüşülebileceği, depolanacağı danışmanlık merkezi kurmak istiyorum. Ankara’yı 3. Bölgeye taşımak istiyorum. Esenyurt’a danışmanlık merkezi kurmak istiyorum.”
 
Editör: Haber Merkezi