İşsiz Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (İŞKADER) 17 Ocak'taki açılış töreni, Bakırköylü birçok ismi buluşturdu.

İşsizliğe çare olma iddiasıyla yola çıkan İŞKADER; iş, sanat ve siyaset dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. Dernek başkanı Fatih Gültekin Büyüközkan ve yardımcısı Lütfiye Şengül Selçuk’un ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa İstanbul Milletvekili Aday Adayı M.Sait Yücel, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, meclis üyeleri Emrah Topkaya, Selim Malgaz, Kent Konseyi Genel Sekreteri Tarkan Ellergezen, Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin, STk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İŞKADER başkanı Fatih Gültekin Büyüközkan, 2009 yılında açılan derneğin kadınlara istihdam sağlayabilecek unsurları değerlendirme misyonu ile hareket ettiğini söyledi. İŞKADER’in işsizliğin azaltılması için istihdam yaratarak ekonomik ve sosyal kalkınmanın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyleyen Büyüközkan, “Dünya nüfusunun yarısını kadınların oluşturduğu düşünüldüğünde ‘gelişmiş ülkeler’ arasında yerini almak isteyen bir ülkenin kadınlarının fırsatlara ve kaynaklara daha etkin katılımını sağlaması, en rasyonel yollardan biri olacaktır” dedi.

Büyüközkan, kadınlara yönelik açacakları mesleki eğitim kurslarıyla kadınların meslek sahibi olmalarını hedeflediklerini belirterek, açılışa gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam



















Editör: Haber Merkezi