CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü nedeniyle Sarıyer’de düzenlenen panelde, kadınların verdiği mücadeleye öncelikle erkeklerin inanması gerektiğini belirterek, “Bizler bugün bu kadın mücadelesini kime karşı verdiğimizi de iyi bilmeliyiz. Zira verdiğimiz bu mücadele “Türk kadını evinin süsüdür” diyen anlayışa karşıdır. Bu mücadele “kadınlar annelik kariyeri dışında hiçbir şeyi önceliğine almamalıdırlar” diyen anlayışa karşıdır. İşte neye karşı mücadele ettiğimizi bilirsek, hakkımızı alabiliriz. “Kadının siyasette adı yok” deniyor, sorarım size “kadının nerede adı var ki?“ dedi..

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 84.yıl dönümü nedeniyle CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen panele eski Devlet Bakanı Önay Alpago, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve CHP Maltepe Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Öğretim Görevlisi Esra Kaya Erdoğan konuşmacı olarak katıldı.

ŞÜKRÜ GENÇ: GENEL BAŞKANIMIZIN DİLEĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç yaptı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İstanbulda birkaç kadın ilçe başkanı olsun’ şeklindeki dileğini yerine getirdiklerini belirtip, “Sarıyer’de kadın ilçe başkanı ve İstanbul’da ilk kadın il başkanı olmasını sağladık” dedi.

ALPAGO: LAİKLİĞİN OLMADIĞI YERDE KADINDAN SÖZ EDİLEMEZ

Yöneticiliğini CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hayrettin Dereli’nin yaptığı panelin ilk konuşmacısı olan eski Devlet Bakanı Önay Alpago, “Kadınların üretmesinden yana değil, üremesinden yana” olarak itham ettiği AKP’yi sert bir dille eleştirerek, “Ülkede bugün mevcut 1397 belediye başkanından sadece 39’u kadın. Laikliğin olmadığı yerde kadınlardan da bahsedilemez” dedi.

CHP Maltepe Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Esra Kaya Erdoğan da tarihte kadın haklarının aşamalardan geçerek, bu haklara nasıl sahip olduklarını sunumla anlattı.

KAFTANCIOĞLU: BU MÜCADELE “TÜRK KADINI EVİNİN SÜSÜDÜR” DİYEN ANLAYIŞA KARŞIDIR.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ise yaptığı konuşmada, kadın mücadelesinin siyasi ve politik bir mesele olduğunu belirterek, “Kadınların verdikleri bu mücadeleye öncelikle erkeklerin inanmaları gerekmektedir. Bizler bugün bu kadın mücadelesini kime karşı verdiğimizi de iyi bilmeliyiz. Zira verdiğimiz bu mücadele “Türk kadını evinin süsüdür” diyen anlayışa karşıdır. Bu mücadele “kadınlar annelik kariyeri dışında hiçbir şeyi önceliğine almamalıdırlar” diyen anlayışa karşıdır. İşte neye karşı mücadele ettiğimizi bilirsek, hakkımızı alabiliriz. “Kadının siyasette adı yok” deniyor, sorarım size “kadının nerede adı var ki?“ dedi..

Kaftancıoğlu önümğüzdeki yerel seçime de değinerek, Marmara Bölgesi’nde bir kadın başkan olduğunu, meclis üyeliği müracatında da kadın adayların yüzde 12 olduğu belirtip, seçimlerde mutlaka kadın kotasına dikkat edeceklerini söyledi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi