Deva Partisi’nin Küçükçekmece ilçe başkanı Av. Zeynel Önder, Neval Karagöz, Eda Ateş Adıyeke, Canan Elibol ve Ethem Karakule’den oluşan grup önce ilçe başkanlığında buluştu.

Çarşıya ulaşan başkan ve ekibi yağan yağmura ve soğuk havaya rağmen tüm dükkanları gezerek hem alışveriş yaptı hem de kadınlarla uzun uzun sohbet ederek kadınlar gününü kutladı.

Kadın esnafın sorunlarını dinleyen başkan bir esnafın çay davetini de kırmadı. Çay içilirken edilen sohbet sırasnda çarşı esnafından Hamiyet Oflaz’ın “Partiniz neden CHP ile ortak oluyor?” sorusu üzerine başkan; oluşan algının yanlış yöne saptırıldıığını ve bunun bilinçli yapıldığını belirterek Deva Partisi’nin kimseyle ortak olmadığın ve amacının tek başına iktidar olmak olduğunu ancak bazı durumlarda ortak amaçlar doğrultusunda bazı fikir alışverişinde bulunma ve halkın çıkarları doğrultusunda ortak hareket etme durumlarının olabileceğini söyledi. Parlementer sisteme dönüş konusunda tüm muhalefet partilerinin “aklın yolu bir” diyerek tüm farklılıkları bir kenara bırakıp birlikte hareket etmesi Türk siyasi tarihinde benzeri görülmemiş bir durumdur diyerek bunun; demokrasi adına da umut verici bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca diğer partilerin iktidara gelir gelmez sistemi değiştirmeyi vaadetmelerinin yanlış olduğunu, sayın Babacan’ın önerdiği, halkın iktidardaki partiye güven duyması ile bu değişikliğin daha sağlam adımlarla yapılacağı fikrinin mutabakatın temelini oluşturduğunu söyledi.

Yağan sağanak yağmura ve soğuk havaya rağmen tüm dükkanları gezen ve çarşı esnafının derterini dinleyen Önder’e halkın ortak şikayeti kötüleşen ekonomik koşullar oldu. İki esnafın üyelik talebinde bulunmasıyla başkan Önder kayıt formunu şahsen doldurarak işlemleri gerçekleştirdi.

Ayrıca gazetemize verdiği demeçte; “öncelikle tüm emekçi kadınların kadınlar gününü kutluyorum. İstanbul sözleşmesiyle birlikte kadınlara karşı işlenen suçlara verilen cezalar ve kadına verilen haklar doğrultusunda güzel adımlar atılmıştı. Keşke iptal edilmeseydi. Ne yazık ki sözleşmeden çekildiler. Ama bununla ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını ve bu sözleşmenin yeniden imzalanacağını düşünüyorum. Kadınların yanlızca bugün değil hergün değerinin bilinmesi ve kadınların dünyadaki yeri ve öneminin anlaşılması umuduyla  bütün kadınların kadınlar gününü tekrar kutluyorum.” Diyen başkan Önder esnafla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra alandan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi