ü

Avcılar Belediyesi Cihangir Kent Evi’nde başlayan zirvede genç kadın liderlerle buluşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, "Bu projemizin amacı, kadınlarımızın ve özellikle genç kadınlarımızın demokratik süreçlere katılımını artırmaktır. Gençlerin toplumsal bilinç kazanması, kadın yöneticilerin genç kuşaklara tecrübelerini aktarması ve fikir paylaşımlarından doğacak sinerjiyle daha dinamik ve akılcı bir gelecek vizyonu oluşturması amacıyla bu projeye ev sahipliği yapmaktayız" diyerek projenin önemine değindi.

Başkan Dr. Toprak Benli, Avcılar Belediyesi’nin cinsiyet eşitliği temellerinde, kadını özgürleştiren ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlayan projelere değinerek, gençlerin donanımlarını arttırmalarına, öz güvenli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine yönelik uygulanan projeler hakkında bilgi verdi.

TÜRKİYE’NİN 81 İLİNDEN GELDİLER

Proje kapsamında, 18-30 yaş aralığındaki katılımcılar 29 Mart’a kadar çalışmalarını sürdürecekler. Türkiye’nin 81 ilinden gelen genç kadın liderler bu projeyle bütçe yönetimi, yerel katılım mekanizmaları, proje yapma, gençlik hakları, anadilde iletişim, gençler arası bilgi paylaşımı, liderlik, organize olma gibi birçok beceri ve bilgi yetkinliği kazanacak.

ULUSLARARASI ZİRVEYE KATILACAKLAR

Avcılar Belediyesi kadın meclis üyeleriyle bir araya gelecek genç kadın liderler, gençlik meclisi ve lobicilik çalıştayı çalışmalarını tamamladıktan sonra, 28 Mart Cumartesi günü İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek “Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi”ne katılacaklar.

BİNBİR ÇİÇEK KADIN KOROSU’NA KATILACAKLAR

Dünyanın birçok yerinden gelecek olan kadın belediye başkanları ve uzmanlaryla bir arada çalışma ve fikir alışverişi yapma fırsatı yakalayacak olan gençler, zirvenin ardından Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korosu’na katılarak türkü söyleyecekler.  

Genç kadınların kişisel gelişimini kuvvetlendirmek amacıyla yaygın eğitim uzmanlarının, gençlik çalışmalarından destek alınacak proje, 29 Mart Pazar günü sona erecek. Proje sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecek. Senay BADUR- Kent YAŞAM

  

Editör: Haber Merkezi