Şimdi size en eski yöntemlerden biri olan elektroliz yöntemi ile çamaşır suyu, kolonya, deterjan ve bir çok çeşidi olan antibakteriyel jellerden nasıl kurtulacağınızı anlatacağım...

Bir litre suya , 2 gr rafine tuz atıyorsunuz. 2 titanyum çubuğuna ihtiyacınız var. Bunun  yerine paslanmaz çelik ya da büyük boy çivi kullanabilirsiniz. 5 /6 volt elektriğe ihtiyacınız var. Normal pil ile bu çelik uçlara bağlantı kurabilirsiniz. Tuzlu suya elektroliz işlemi uyguluyorsunuz. Yaklaşık bir saat kadar. Suyun,  bir saattin sonunda PH oranı 5 e düşecek. Bunun anlamı;  PH oranı daha da artarsa artık bu su çamaşır suyuna dönüşebilir. Elde ettiğiniz su artık hipokloröz asit yani aktif klor. Şimdi bunu size niye tarif ettim. 
Kore’de virüsle mücadele sürecinde özellikle diş hekimlerinin tercih ettiği neredeyse sıfır maliyetli bu su aklınıza gelebilecek her türlü mikroptan virüsten, bakteriden, mantarlardan, parazitlerden sizi koruyor. Uyguladığınız her yerde yüzde yüze yakın sterilize ortam sağlıyor. Üstelik asıl ilginç olan gümüş maddesi gibi bazı ağır metallerin kullanıldığı temizlik ürünleri yaklaşık olarak sıkılan yüzeydeki mikropları 6 dk da öldürmesine rağmen, hipokloröz asit sadece sıfır saniyede bütün virüsleri tamamen öldürüyor.  Hiçbir yan etkisi olmadığı gibi cildinizle temas ettiğinde , ciltte bulunan tahriş yara iltihap ne varsa temizleyip tedavi ediyor. 

Toksit edici özelliği yok. Yani insan sağlığına zararlı değil. Bilakis kronik yaralarda, şeker hastalığı yaralarında, ağız yaralarından ülsere , cerrahi yaralardan ürtikere kadar her çeşit hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Saklama koşulu 2 hafta kadar. Yani ihtiyaç kadar üretip, tüketmek gerekiyor. Ayrıca seyreltilerek kullanılıyor. Mesela içme suyu için yüzde 1 oranında kullanabilirsiniz. 

Türkiye’de ilk kez bazı markalar hipokloröz asiti üretmesi için ufak makinalar üretmiş ve piyasada satışı var. Üstelik sprey şeklinde. Bir saatten çok kısa sürede yani 3 dakikada hazır hale getiriyor. 
İnsan vücudundaki beyaz kan hücreleri tarafından hastalıklara ve mikroplara karşı bu madde üretiliyor. İstilacı bakteri, virüs, mantar, parazitler için güçlü bir antioksidan. Çamaşır suyundan çok daha etkili ve zararsız. 

Corona virüs, tüberküloz gibi hastalıklarda etkili tek dezenfektasyon.  Hipokloröz asit doğada en çok koruyucu olan ve en eski madde. 

Artık hepimiz obsesif kompulsifiz...
Dolayısı ile kimyanın sırrı olan bu en eski yöntem bizi kurtaracak gibi görünüyor...
Tabi bu bilgileri duyururlarsa, bu maliyeti olmayan suyu kullanarak , en basit yöntemle hayatlar kurtulabilirse....Sağlığımızla oynayan, bizi önce hasta eden sonra iyileştirmeye çalışan zihniyet değişebilir ise... 


EVRİM ŞENER TOK