Olay 29 Mart’ta Küçükçekmece Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Öğretmen bir süredir tehdit mesajı aldığı veli tarafından okulun içinde saldırıya uğradı. İlk olarak öğretmenin boğazına sarılan velinin tokat attığı anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Öğretmen aldığı darp raporu ile veli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 


BAŞAR: “ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR”
Konuya ilişkin Hürriyet Eğitim-Sen İstanbul 3’nolu Şubesi bir basın açıklaması düzenledi. Şube Başkanı Uğur Başar, öğretmene şiddet konusunda idari ve hukuki tedbirler alınması için yetkililere seslendi.  
İşte o basın açıklaması: 
Öğretmene Şiddete HAYIR!!!
Gün geçmiyor ki, ülkemizin bir köşesinde öğretmene şiddet olayları yaşanmasın. Dün Bursa'da Zafer Öğretmenimize kalkan eller bugün de ilçemizde Esra Öğretmenimize kalkmıştır. Öğretmenlerimize yönelik üzücü hadiseler yaşanması bizleri derinden yaralamıştır. Tek derdi, öğrencilerine bilgi ve birikimlerini aktarmak, onlara edep öğreterek geleceğe hazırlamak olan öğretmenimiz hiç de hak etmediği bir şekilde bir öğrenci velisi tarafından fiili saldırıya ve hakaretlerine maruz kalmıştır. Bizler değerli öğretmenimizin yanındayız. Bu ne cürettir ki, öğretmenimiz görevi başında huzursuz edilebiliyor ve saldırıya maruz kalıyor. Eğitim yuvaları acilen şiddetten arındırılmalı ve Öğretmenlik Meslek Kanunumuzda düzenlemeler yapılarak ciddi idari ve hukuki tedbirler alınmalıdır. Mesleki itibarımızı koruma konusunda mücadelemizin devam edeceğinin bilinmesini belirtiyor ve öğretmenimize yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz. Unutmayalım ki; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. SÜLEYMAN ÇAY