31 Mart’ta yapılacak yerel seçimde tüm ülke genelinde kimlerin kazanacağı net değilken Küçükçekmece’de G.Gümüşdağ’ın kazanması netleşti.

Yaptığım,  yani benim şahsi olarak yaptığım kamuoyu yoklamasında,  Küçükçekmece’de aday olan G.Gümüşdağ’ın kesin kazanacağı ortaya çıktı.

Yüzyüze görüştüğüm birkaç sayılı seçmenden ve gördüğüm parti listelerinden anladım ki;  Sayın G. Gümüşdağ kesin olarak, yüzde yüz kazanacak. 

Yanılma payımın olmadığı anket ve tespit sonucu bu karara vardım.

Küçükçekmece’de Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı’nın adayı,  Mevcut Başkan  AKP’li Temel Karadeniz Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Kemal Çebi. 

Başkanlık yarışı bu iki aday arasında olacak ve kimin kazanacağı belli değil.  Ama hangisi kazanırsa kazansın garanti kazanacak olan G.Gümüşdağ olacak.

Hatta daha da ileri giderek söylüyorum,  kazanan G.Gümüşdağ’ın ötesinde G.Gümüşdağlar olacak!

Efendim, ne dediniz?

Saçmalama mı diyorsunuz?

Ayıp ediyorsunuz her zaman ben haklı çıkarım ona göre.

Hangi G.Gümüşdağ,  hangi parti, ne adayı mı?

Şimdi şöyle;  Önceki seçimde CHP’nin adayı Gökhan Gümüşdağ idi ve az bir farkla kaybetmişti o seçimi. Bu seçimde de aday adayı idi (Hatta ankette birinci olarak çıktığı sosyal medyada çıkmıştı) ama aday gösterilmedi.

Gökhan Gümüşdağ, geçen seçimde Küçükçekmece’de göçmen oylarını alacak deniyordu, ama alamadı.

Bu yılda göçmen oylarını alsın diye, başkanlık adayı gösterilmedi ama Belediye Meclis Üyeliği Adayları’nın ilk sırasına kondu.(Küçükçekmece eski Çekmece değil. Yıllar önce göçmen ağırlıklı bir ilçe iken, yeni yapılar, alınan göçler nedeni ile bu denge çok değişti ve Karslılar,Sinoplular,Karadenizliler, doğulular,aleviler vs. dengeleri değiştirdiler).

AKP boş durur mu?  Göksel Gümüşdağ’ı  listesine aldı,  hem de ilk sırada. Üstelik Göksel Gümüşdağ’ın karizması  Gökhan’a fark atacak durumda. Üç dönemdir:  Meclis Üyesi, yetmedi  İstanbul Büyükşehir’in Üyesi  veİstanbul Büyükşehir Başkan yardımcısı. Ayrıca Emine Erdoğan’ın Damadı (Yeğeni ile evli) ve Başakşehirspor’un da Başkanı.  Adı  Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyordu iki hafta önce  meclis üyeliğine de ‘’Aday olmayacağını’’  söylemişti yanlış hatırlamıyorsam…

Hedef göçmen oyları ise bundan önce olduğu gibi, oyları Göksel Gümüşdağ (AKP) alacak gibi.      Elbette ideolojik kişiliklerden değil hemşericilik güdenlerden.

Sonuçta – Başkanlığı - hangi parti kazanırsa kazansın, Gümüşdağ’ların ikisi de kazanmış olacak.

Bilmeyenler için,  Gümüşdağ’lar birbirleri ile kuzen. Yıllardır birbirleri ile dargın olan aileler (Biri Ecevitci, diğeri Demirelci idi) yakın zamanda barışmışlardı (öyle duydum).

Seçimden sonra yazacak hesaplaşacak çok konu var ama şimdilik provokasyona meydan vermemek için yamıyorum-susuyorum,  susuyoruz…