Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen, 7 yıldan beri içerik ve kapsamıyla gelişerek daha geniş çevreleri kucaklayan Sarıyer Edebiyat Günleri önümüzdeki Cuma günü başlayacak. Boğaz kıyısındaki Haydar Aliyev Parkı’nda yapılacak etkinlik üç gün sürecek. Geleneksel 2018 Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü ise bu yıl yazar İnci Aral’a verilecek.

İmza günleri, şiir dinletileri, söyleşi ve konserlerin gerçekleştirileceği 7. Sarıyer Edebiyat Günleri’ndeki kitap fuarına 30 yayınevi ile 180 yazar katılacak. Okurlar, şair ve yazarların kişisel standları ile yayınevlerinden kitap alarak yazarlarına imzalatma imkanı bulacak.

Bu arada gerçekleştirilecek şiir dinletileri ise her yıl olduğu gibi Sarıyer Belediyesi’ne ait tekne ile boğaz turu sırasında yapılacak. Etkinliğe katılanlar bu sayede boğazın eşsiz güzelliklerini seyrederken canlı şiir dinletisini de izleyecek. Şiir dinletilerine Üsküdar, Kadıköy ve Beykoz’dan katılmak isteyenler için de belirlenen saatler arasında teknelerle Şiir Hatları düzenlenecek.

Öte yandan çok sayıda yazar ve şairin yanısıra gazetemizin Haber Müdürü Gazeteci-Yazar Tuncay Dağlı da Sarıyer Edebiyat Günleri’ne katılarak 12 Mayıs Cumartesi günü okurları için roman, öykü ve şiir kitaplarını imzalayacak.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi