Bakırköylü gençleri fotoğrafçılığa kazandırmayı amaçlayan Bakırköy Fotoğraf Kulübü’nün Temel Fotoğraf Kursu tanıtımı Hilmi Nakipoğlu Kamera Müzesi’nde yapıldı. Programa; Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, Kamera Müzesi kurucusu Hilmi Nakipoğlu ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği Başkanı Hürriyet Akın katılım gösterdi.   

EĞİTİMLER 6 HAFTA SÜRECEK

Bakırköy Belediyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Hilmi Nakipoğlu Kamera Müzesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği sponsorluğu ile gerçekleşecek olan kursta eğitimler 3 Kasım’da başlayacak. 6 hafta sürecek eğitimlerde teorik ve pratik uygulamalar sonunda katılanlara sertifika verilecek.

GANİÇ: ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARI KİTAP HALİNE GETİRECEĞİZ

Büyükçekmece Fotoğraf Kulübü’nün öğretmenlerinin kursiyerlere 6 haftalık ücretsiz eğitim vereceğini söyleyen Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, “Bakırköy içerisindeki tarihi yerlerin fotoğraf çekimleri olacak. 6 haftalık çekilen fotoğraflar için bir sergimiz olacak ve o fotoğrafları bir kitap haline getirerek çoğaltacağız. Bakırköy’ümüzün büyüklerini ziyaret ederek fotoğrafları çekilerek onu kitap haline getirmeye yönelik de bir projemiz var. Bakırköy’de hedefimiz daha çok gençler olacak. Gençlerimizin bu müzeyi gezmeleri gerekiyor. Bakırköy’de eskisi kadar sanatçı yetişmiyor. Özetle Bakırköy’de yetişen sanatçı yetiştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

NAKİPOĞLU: ÇAĞDAŞ GENÇLER YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

1960 yılından itibaren hobi olarak koleksiyonerlik yaptığını belirten Kamera Müzesi kurucusu Hilmi Nakipoğlu, “Geleceğe bırakacağım en büyük mirasta ülkemin ilk ve tek fotoğraf müzesinin kuruluşunda örnek oldum. Ediz Hun ve 100’ün üzerinde koleksiyoner arkadaşlarımızın olduğu bir gruba sahibiz. Biz geçmişin değerlerini geleceğe aktaran bir misyonu üstlenmiş durumdayız. Çağdaş gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Ara Güler müzeye girdiğinde anı defterine ‘Buraya gelmemiş olsaydım ve gelip bana böyle bir müze olduğunu söyleselerdi inanamazdım. Dünya da eşi olmayan bir yer’ şeklinde yazıyor.”dedi.

AKIN: DÜNYANIN EN İYİ FOTOĞRAFÇILARINI BAKIRKÖY’E GETİRECEĞİZ

Büyükçekmece Fotoğraf Kulübü Derneği Başkanı Hürriyet Akın, Bakırköy’ün sanatın beşiği olarak bilindiğini söylerken, “Biz Bakırköy’de ilk olarak yaza doğru Bakırköy Fotoğraf Günleri’ni düzenleyeceğiz. Türkiye’nin fotoğraf camiasını ve dünyanın en iyi fotoğrafçılarını sergileriyle Bakırköy’e getirmeye çalışacağız. Bakırköy’de sanat anlamında çok aktif olunabilir. Gençlere ağırlık vererek ücretsiz kurslar vereceğiz. Konu olarak Bakırköy’ü işleyeceğiz. Bakırköy’ün dünü ve bugünü temalı bir sergi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.   SÜLEYMAN ÇAY / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi