Açılış konuşmasını İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız'ın yaptığı kısa konuşmadan sonra söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, şehir hakkında detaylı bilgileri heyetimizle paylaştı. 

Kent çevresinde doğal güzellikler içinde kurulmuş tarihi kalıntılarıyla pek çok kasaba bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz,  Edremit Körfezi ve oksijen yoğunluğu bakımından dünyada ikinci sırada gelen Altınoluk  (Oksijen Cenneti) , zeytinlikler içinde yer alan Ayvalık ilçesi ise güzel kumsalları,  karşısındaki küçük adalar ve tarihi kalıntılarıyla ünlü Sarımsaklı Yarımadası ve Cunda  (Alibey)  Adası otantik özellikleriyle  görülmeye değer yerler olduğunu aktardı. 

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarından olan Koca Seyit adıyla anılan Seyit Onbaşı Balıkesir İli Havran İlçesi doğumlu olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Kaybedilmek üzere olunan savaş kazanılmıştır. Koca Seyit ulusal savaşımızda bir halk kahramanı olmuştur."  dedi.

Balıkesir’in başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduguna vurgu yapan Yılmaz, "Balıkesir’in sahile yakın kesimi zeytincilik, bağcılık ve balıkçılıkla uğraşmakta, iç kısımlarda ise her türlü toprak mahsulü, ormancılık ve hayvancılık alanlarında faaliyet görülmektedir.Hayvancılıkta ise küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, tavukçuluk, balıkçılık, arıcılık başlıca uğraş alanlarıdır." dedi.

Kent Yaşam Gazetesi 

Editör: Haber Merkezi