20 yıldır aralıksız gerçekleştirilen Uluslararası Kültür ve Sanat festivaline Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan AKGÜN ile birlikte vatandaşlar katılırken, 71 ülkeden 1420 sanat elçiside festivalde yerlerini aldı.

Ayrıca cam ve ahşap çalışmaların yer aldığı “Doğa Aşkına” sergisi de Uluslararası Atölye Bayramı Geleneksel El Sanatları Sergisi adı altında Kültürpark Kurşunluhan’da sergilenmeye başladı. 

DÜNYA'NIN KALBİ BÜYÜKÇEKMECE'DE

10 gün sürecek olan festival’in açılışını ‘’Doğanın yüzleri insan hikayeleri’’ atölyesini açarak başlatan Akgün, ‘’ Şu anda Dünya'nın kalbi Büyükçekmece'de Kültür Park'ta atıyor. 71 ülke 1420 sanat elçisi burada bizimle birlikteler. İşte festival budur. Festivalin şarkı-türkü festivali olarak değerlendirmesi bizi rahatsız ediyor. Uluslararası festivaller sevginin, kardeşliğin, dostluğun, sevginin buluştuğu, kucaklaştığı, pekiştiği festivallerdir. İçinizden bazı ülkeler bir kaç kez, bazı ülkeler ilk defa festivalimize katılarak kucaklaşacak. 20. Uluslararası Kültür ve sanat festivalinin ‘’doğadan yüzler’’ sergisini açıyoruz. Katılan ülkere, sanatçı dostlarımıza hem hoşgeldiniz diyorum hem teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın kültür ve sanatla buluşmasına katkı sağlayan siz değerli dostlarımıza, emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum. Festivalimizin açılışınıda böylece yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun ‘’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi