Çizgi Roman Okurları Derneği tarafından Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde düzenlenen Ustalarla Söyleşi etkinliğinde çizgi roman ustası Ersin Burak canlı performans sergiledi.

Ersin Burak’ın yanısıra Hikmet Yamansavaşçılar ile Ömer Muz’un da konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Özgür Ateş yaptı.

Dernek Başkanı Önder Çakı ile film yönetmeni Kudret Sabancı’nın da bulunduğu söyleşiyi çok sayıda çizgi roman okuru izledi. Birçok gazete ve dergide uzun yıllar band karikatürlerle, çizgi romanları yayınlanan usta sanatçı Ersin Burak, emeklilik öncesi çalışmalarını ve Türk medyasındaki çizgi roman yayınlarının nereden nereye geldiğini anlatırken, “Günümüz medyası maalesef ki çizginin değerini bilmiyor. Bu nedenle usta sanatçılar kendi köşelerine çekilmek zorunda kaldı. Oysaki sayfalar dolusu yazıyla anlatılan bir düşünce, yalnızca tek bir karikatürle ifade edilebilir. Genç kuşakların çizgi sanatına ilgi duyup, yeteneklerini geliştirmeleri için okullarda ders olarak okutulmasının yanısıra, sanatçıların çok fazla izleyici ve okuyucuyla buluşması için de bu tür etkinliklerin daha sık ve büyük mekanlarda düzenlenmesi sağlanmalıdır” dedi.

Ersin Burak ve Hikmet Yamansavaşçılar’ın etkinlik sırasında canlı performans sergileyerek, çizim yapmaları izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Tarkan adlı çizgi roman kahramanının yaratıcısı merhum çizer Sezgin Burak’ın kardeşi olan Ersin Burak, ağabeyinin çizgi dünyasına kazandırdığı eserler ve çalışmalarından da övgüyle söz etti. Burak, kendi çizdiği Tarkan resimlerini, etkinliği izleyenlere armağan etti.

ÖNDER ÇAKI: USTALARLA BİRLİKTE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çizgi Roman Okurları Derneği Başkanı Önder Çakı, bu tür kültürel etkinlikleri düzenlemeyi sürdüreceklerini belirterek, “Ülkemizde çok fazla çizgi roman okuru ve hepimizin çocukluğunun da bir çizgi roman kahramanı var. Halk arasında Teksas, Tommiks olarak bilinen çizgi romanlar aslında çocuklarımızın hayal dünyasını geliştirip, okuma sevgisi aşılayan nedenlerden biridir. Yediden yetmişe çok sayıda insanın sevgisini kazanan çizgi roman kahramanlarını yaşatmak ve okur sayısını artırmak için bu tür söyleşileri düzenlemeye, usta sanatçılarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi