Geçtiğimiz yıl kurulan Çizgi Roman Okurları Derneği, özellikle çocukluk çağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan çizgi romanların yaşatılması ve gelecek kuşakların da severek okuması için önemli bir görev üstlenmiş durumda.

Geçtiğimiz hafta ÇKM’de gerçekleştirilen ‘Çizgi Romanı Yaşatanlar’ adlı etkinlikte ise hem ülkemizin tanınmış çizerlerinin orjinal eserleri sergilendi hem de sanatçı-okur söyleşisi ve panellerle çizgi roman dünyası ele alındı.

Derneğin kurucu Başkanı Av. Abdulhalik Yücesoy’un vefatı sonrası Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Önder Çakı, yönetici arkadaşlarıyla birlikte, çizgi roman okurlarıyla, çizerleri bir araya getirmek ve bu konuda sıkı bir diyalog oluşturmak için çaba harcıyor.

Çizgi Roman Okurları Derneği’ni zaman içinde geliştirerek büyütmek istediklerini söyleyen Önder Çakı,  “Amacımız, ülkemizdeki tüm çizgi roman türleri ile ilgilenen, ilgili olan, ticaretini yapan, emek veren ve bilhassa okuyan herkese ulaşabilmek, hep birlikte güçbirliği oluşturabilmektir. Önceliğimiz ise ülkemizde çizgi roman okuyucularını arttırmak, yerli çizgi romanı yaşatmak, sevdirmek ve devamını sağlayabilmek için çalışmalar yapmaktır. Hiçbir ticari ve siyasi faaliyetimiz yoktur ve olmayacaktır” dedi.

Bu arada Çizgi Roman Okurları Derneği tarafından ilk sayısı yayınlanan “Profesör” adlı dergi de yoğun ilgi gördü. Derneğe üye olmak isteyenlerin http://www.cizgiromanokurlaridernegi.com adresinden iletişim kurabilecekleri belirtildi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi