Covid-19 pandemi sürecinde doğayı yeniden anlamak ve doğayla barışmak için bir çağrı niteliğinde olan sergi, sanatçının dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı gezilerde çektiği kareleri, o ülkelerin coğrafyasını, tabiatını ve yaşama biçimlerini konu alıyor.

Daha önce Anadolu Işığı, Bir Dünya Kadın, Mevsimlik Tarım İşçisi Olmak, Manavgat’tan Side’ye Aydınlık İzler, Doğanın Ritmi sergilerini sanatseverlerle buluşturan Kölgeli’nin ‘Doğaya Dönüş’ Sergisi 16 Ekim’e dek SKSM’de sanatseverleri ağırlayacak.

Teberik Kölgeli Kimdir?

Aslen Adanalı olan TeberikKölgeli, Çukurova Ziraat Fakültesi mezunu. Kölgeli, mesleği olan Ziraat Mühendisli’ğini devam ettirmenin yanı sıra, 2009 yılında profesyonel fotoğraf eğitimi almaya başladı. Daha sonra çektiği fotoğrafları derleyerek sergiler açtı. Emekliliği ile birlikte fotoğrafa daha fazla zaman ayıran Kölgeli’nin fotoğrafları pek çok kez ulusal ve uluslararası TFSF onaylı yarışmalarda ödüle layık bulundu.

Doğanın şiirselliğini ve ışığını yansıtmak için hep doğru zamanı ve doğru ışığı aradığını söyleyen Kölgeli, TMMOB’da yapılan fotoğraf eğitiminde eğitimci olarak bulundu. Farklı fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. Fotoğrafları Bursa Tabip Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası’nın dergi ve kitaplarında yer aldı. Uluslararası festivallere ve birçok televizyon programına davet edildi ve katıldı.

Beş yıldır Galatasaray Lisesi’nde fotoğrafçılık kulübü öğrencilerine sanat danışmanlığı yapan TeberikKölgeli, uluslararası boyutta fotoğraf çalışmaları yapan Sille Sanat Sarayı Fotoğraf Derneği’nin bir üyesi olarak yurtdışı fotoğraf gezilerine katılıyor ve dünya ülkelerinin farklı kültürlerini fotoğraflama çalışmalarına devam ediyor. Bir yandan da bugüne kadarki tüm çalışmalarını tek bir yerde toplamak amacıyla bir kitap hazırlıyor.

Editör: Haber Merkezi