Türkiye’nin yetiştirdiği yetenekli ve başarılı ressamlardan Ersin Burak, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle “Çanaklale Destanı” adlı resim sergisini Eskişehirlilerle buluşturdu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Müzeleri Kompleksi’nde açılan sergide Ersin Burak’a ait yağlıboya tablo ve eskizlerden oluşan 40’a yakın eser bulunuyor.

Son dönemde yaptığı Kurtuluş Savaşı’nı sembolize eden özgün tabloları ve Mustafa Kemal Atatürk portreleriyle dikkat çeken Ersin Burak, “Çanakkale Destanı” adlı resim sergisindeki bir tablosunda 3 bin yıl arayla yaşayan iki ulusal kahramanı buluşturdu. Truva Savaşı kahramanı Hektor’la, Çanakkale Savaşı Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü aynı tabloda sentezleyen Ersin Burak, “2015 yılında Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle hazırladığım “Çanakkale Destanı” adlı sergimin yedincisini Eskişehir’de açma fırsatını bana veren, Türkiye’nin sanat kentinin Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e  ve Kent Müzeleri yöneticilerine teşekkür ederim.

Sergimde yer alan tablolarımdan birinde üç bin yıl arayla aynı yerde emperyalist güçlere karşı savaşan iki kahramanı bir araya getirdim. Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun gururu ve rehberi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’ndaki iki kompozisyonu ve Ağustos ayı içinde Homeros Haftası’nda Çanakkale’de sergilemeyi düşündüğüm İlyada sergimden Mustafa Kemal ve Hektor sentezi olan tablomu da Eskişehirli sanatseverlerin beğenisine sunmaktan gurur duydum” dedi.

Türk medyasına, ressam ve çizer olarak büyük katkı sağlayan Ersin Burak’ın başta Hürriyet gazetesi olmak üzere birçok gazete ve dergide eserleri yayınlandı. 1982’den 2001 yılına kadar Hürriyet Gazetesinde dergiler, ekler, sayfalar ve çizgi bantlar çizip yöneten Ersin Burak beş yıldan beri resim sergileri açarak sanat hayatına renk katıyor. Bir süredir destanlar konusunda çalışma yürüten Burak,  2015’te Çanakkale Destanı, 2016’da Gılgamış Destanı, 2017’de de Kafkas Nart Destanı sergilerini açtı. Sanatçı çalışmalarını Homeros’un İlyada Destanı ile devam ettiriyor.

Ersin Burak’ın “Çanakkale Destanı” adlı sergisi Mart ayı sonuna kadar sanatseverler tarafından görülebilecek.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi