Gazeteci-yazar Tuncay Dağlı bugüne kadar yayınladığı roman dizisine bir yenisini daha ekleyerek “Dün” adlı anı-romanında mesleki ve özel yaşamından bazı bölümleri kaleme aldı.

Bugüne kadar roman, öykü, şiir, deneme ve gazetecilik mesleğiyle ilgili yazdığı 18 eseri yayınlanan Tuncay Dağlı yeni kitabıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"İNSANLARIMIZIN OKUMAYA VE AYDINLANMAYA İHTİYACI VAR"

“Gazetecilikle edebiyat çalışmalarını birlikte götüren biri olarak okunması gereken çok şey olduğu gibi yazılması gerekenlerin de oldukça fazla olduğunu görüyorum. Ancak ülkemizde hem gazetecilik hem de edebiyatla uğraşmak çok zor. Bunun birçok nedeni var. En önemlisi de okuyucuya ulaşabilmek. Okunmayan bir gazeteyi basmak kadar, okuyucunun eline geçmeyen bir kitabı yayınlamanın da bir anlamı yok. Oysaki ülkemiz insanının okumaya ve aydınlanmaya çok ihtiyacı var. Bunun için toplumumuzun okuma oranının yükseltilmesine yönelik teşvikler yapılmalı, yazım sanatıyla uğraşanlara destek verilmelidir. Ve ortaya çıkarılan eserlerin de değeri bilinmelidir. Çünkü bir gazeteye, bir edebi esere verilen emek, ekonomik yatırım az bir şey değil. Özellikle de bir öykü kitabı, bir roman kolaylıkla yazılıp, yayınlanamıyor. Bunun için belli bir birikim, tecrübe ve bilgi gerekir. İnsanlarımızın bu bilinçle hareket edip, edebiyatla uğraşanların ve edebi eserlerin değerini bilmesi gerekir” dedi.

Gazetecilik mesleğinde 35 yılı dolduran ve haberciliğin yanısıra köşe yazarlığı da yapan Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü Tuncay Dağlı’nın, ilk kitabı 1998’de yayınlandı. Dağlı’nın bugüne kadar yayınlanan eserleri şunlar:

DAĞLI'NIN YAYINLANMIŞ 18 ESERİ BULUNUYOR

Başkanlık Tutkusu (öykü-1998), Ayrılıklar Olmasın (şiir-1999), Morgdan Dünya (öykü-2000), Çoban Yıldızı (şiir-2002), Koltuk Düşkünü (öykü-2003), Yol Parası (öykü-2005), Bana hep seni seviyorum de (roman-2008-2015), Aşk seni istiyorum (şiir-2008), Çekme lan.. (gazeteci öyküleri - 2008), Kendini öptürmeyen başkan (öykü-2011), Kırmadım satmadım yazdım (deneme-2013), Sarıyer’in çocukları (çocuk öyküleri-2013), Dedemin gözyaşları (roman-2013), Annemin çocukları (roman-2014), Ali’nin Gemileri (çocuk öykü-2015)-Zor Yıllar (roman- 2016)-Kuzenim Tombalak (çocuk öyküleri-2018), Dün (anı-roman-2019)

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi