“Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında, 28 eğitmen tarafından tiyatro, drama, bağlama, keman, piyano, resim, gitar, halk oyunları, dans, bale, perküsyon, müzikal tiyatro, oryantal, çocuk ve gençlik halk dansları olmak üzere 14 branşta eğitimler verildi.Mustafa Saffet Kültür Merkezi, ATAMEM, Neşet Ertaş Kültür Evi, İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi, Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi’nde çevrimiçi olarak verilen eğitimlere katılan 1586 kursiyerden 496’sının katıldığı çevrimiçi yıl sonu gösterileri sanatseverlerden de yoğun ilgi gördü.

“MORALİMİZİ YÜKSEK TUTMAK ÇOK ÖNEMLİ BİR HALE GELDİ”

Yıl içerisinde gerçekleştirilen eğitimlere katılan ve yılsonu gösterilerinde de yer alan kursiyer ve veliler de görüşlerini paylaştı. “Bir gün tekrar bir araya gelip dans edebilmek dileğiyle!” diyerek konuşmasına başlayan dans kursiyeri Damla Aytok, “Pandemi döneminde, zorunlu olarak evlerde korku ve endişe içinde yaşama tutunmaya çalışmak ve sadece vücudumuzun sağlığını değil, aklımızın sağlığını da korumak zorunda kaldığımız bir dönemden geçtik, geçiyoruz. Bu zorlu dönemde moralimizi yüksek tutmak çok çok önemli bir hale geldi. Benim için bunu gerçekleştirebilmek çevrimiçi sirtaki derslerimiz sayesinde oldu. Dans benim için sadece bir hobi olmaktan çıkıp bir gruba aidiyeti öğreten bir kavram oldu.” dedi.

“SANAT HİÇ YOK OLMADI”

Piyano kursiyeri Lival Günaydın ise, pandemi sürecinde hiç yüz yüze ders yapamadıklarını belirterek “Bu sadece okul için geçerli değil, aynı zamanda müzik, tiyatro yani sanat için de geçerli. Ben nerdeyse bir buçuk yıldır derslerime uzaktan devam ediyorum. Ama bu dönemde bile sanat hiç yok olmadı, olamaz da.” dedi. Lival Günaydın’ın annesi Mürşide Günaydın da evlere kapanmak zorunda kaldıkları günlerde de kızının Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği eğitimlere katılarak piyano eğitimi almaya devam ettiğini dikkat çekerek, “Çok şanslıydı kızım. Çok iyi bir öğretmeni ve onu düşünen bir belediye başkanı vardı. Çok güzel eserler çaldı ve yüz yüze eğitimi aratmayacak şekilde çevrimiçi eğitimler oldu. Sanata önem veren bir belediye olarak, bu dönemde de daha fazla emek verdiler çocuklarımıza. Çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi