Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ve İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük kitap fuarlarından biri olan ‘Kartal Kitap Fuarı’ 9 gün boyunca kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fuar Türkiye’nin önde gelen şair, yazar, gazeteci, yayıncı ve sanatçılarının katılımıyla; imza günleri, söyleyişiler, belgesel gösterimleri ve konserler ile festival tadında gerçekleşti. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, fuarın önümüzdeki yıllarda da geleneksel olarak düzenleneceğinin müjdesini verdi.

“FUARI HER SENE DÜZENLİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİZ”

Sadece yayınevleri ve yazarlar ile değil, okurların da yoğun ilgisiyle güzel bir buluşmayı gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Heyecanlıyız, Kartal’a bir etkinlik kimliği kazandırıyoruz. Yazarlarımız ve okurlarımız buluştu. Yayınevleri ile uzun zamandır bir araya gelemeyen kitapseverler buluşturduk. Bu aynı zamanda büyük bir dayanışma. Salgın sürecinde zorlu şartlar vardı. Sanatçılarımız, şair ve yazarlarımız da salgının yarattığı olumsuzluklardan çok etkilendi. Sanatçıları ve yazarları yalnız bırakmadık. Bir yanda dayanışma ve bir yanda heyecan var. Kartal’da kültür, sanat ve edebiyat da artacak. Kartal Kitap Fuarı da her sene düzenli olarak gerçekleştirilecek.” ifadelerini kullandı.

“BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA FAZLA İLGİ GÖRDÜ”

Fuara katılan yayınevlerinden biri olan Notabene Yayınları'nın temsilcisi Mertcan Demirci, daha çok çocuk kitaplarına ilginin olduğunu söyledi. Demirci “Bu tarz etkinliklerin yapılması çok önemli çünkü insanların bu dönemde kitap okumasını görmek beni mutlu ediyor. Bu tarz etkinliklere ilgi ve talep de var. Aslında beklediğimden daha fazla ilgi gördü. Kartal Belediyesi çok değerli bir festivale imza attı.” dedi.

“HER BELEDİYENİN YAPMASI GEREKEN BİR FUAR”

Can Yayınları temsilcisi Ezgi Kılıç, “Öncelikle belediyeden ziyade fuarda çalışan olarak yer aldığım için çok mutluyum. Çünkü insanlarla iletişimde kitaplar ile muhabbet etmek keyif veriyor. Ne kadar çok yorulsam da mutluluktan dolayı hissetmiyorum. Çünkü fuarın çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Fuarlarımız artık kültürel etkinliklere dönüştü. Her belediyenin yapması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“BİR KİTABI ASIL OKUMAK DEĞİL ONU ÖZÜMSEMEK GEREKİYOR”

Gazeteci yazar Musa Ağacık, fuarın yararlı bir etkinlik olduğunu belirtirken, “Kitapla okuru buluşturmak açısından fuar önemlidir. Ama halkımız eskisi kadar kitap okumuyor. Uzun uzun kitap okumadan insan kendisini sorgulamadan öğrenme şansı olmaz. Kitap okumak en doğrusudur, çünkü bir şeyi okurken aldığın nottan öğreniyorsun. Kitap okuyup altını çizmekte beyine kayda geçirmek gibidir. Bir kitabı okumak değil onu özümsemek gerekiyor.” dedi.

“KİTABI HALKIN AYAĞINA GETİRMİŞLER”

Fuardan çok memnun olduğunu dile getiren Türk yazar ve eleştirmen B. Sadık Albayrak, “Okuma yazma bilmeyen bir toplumu meydanlara çıkartmak çok büyük bir girişimdir. O yüzden Kartal Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Okuma yazmayı her gün bu toplumun gündemine sokmak gerekir. Kartal meydanına hoş, güzel, estetik stantlar kurarak kitabı halkın ayağına getirmişler. Türk insanı okuyup yazmadan sorunların çözüm bulamaz. O yüzden Türk insanına okuma ve yazmayı tavsiye ediyorum. ”ifadelerine yer verdi.

Etkinliğe katılan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu etkinliği düzenleyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkürlerini sundu. SÜLEYMAN ÇAY / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi