Beşiktaş’ta 2015 yılından beri hizmete kapalı olan Ortaköy Kültür Merkezi kısa süre içerisinde yenilenen haliyle tekrar sanatseverlerin hizmetine açılıyor. Belediye Başkanı Rıza Akpolat çalışmaların devam ettiği merkezi ziyaret ederek bilgi aldı. Akpolat’a Zülfü Livaneli ve Sunay Akın eşlik etti.

“HER TÜRLÜ ÇABAYI SERGİLEYECEĞİZ”

Zülfü Livaneli ve Sunay Akın ile birlikte kültür merkezinde yeni bir sanat anlayışını, yeni bir mekân anlayışının detaylarını konuştuklarını belirten Akpolat, “Beşiktaş’ımızın kültür sanat hayatını farklılaştıracak ve zenginleştirecek yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Beşiktaş, pandemi sonrası yaşama her alanda hazırlanan bir belediyedir. Sanatın toplumsal ve özgürlükçü ruhunu hep birlikte soluyacağız. Sanatın dayanışma ruhunu Beşiktaş’tan ülkemize taşımak için gerekli her türlü çabayı sergileyeceğiz.” dedi.

“YENİDEN HAYATIN BÜTÜN GÜZELLİKLERİNE PENCERE AÇACAĞIZ”

Akpolat konuşmasının devamında “Sanatın ve sanatçının özgür ruhu Beşiktaş’ın özgür ruhuna eşlik edecek. Yeniden hayata ve hayatın bütün güzelliklerine pencere açacağız. Ortaköy Kültür Merkezi yeni yaşamın, yeni sanatın merkezi olacak. Biz göreve gelirken Beşiktaş’ı kültür ve sanatın başkenti yapacağımıza dair söz vermiştik.  Bunun için azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi