29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Türkiye’nin her yerinde coşkuyla kutlandı.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı için ilk adımı attığı ve milli mücadelenin fitilini ateşlemek için yola çıktığı Beşiktaş’ta ayrı bir coşku vardı. Resmi törenle başlayan Cumhuriyet Bayramı sevinci Beşiktaş’ın bütün cadde ve sokaklarında gün boyu devam etti. Beşiktaş Belediyesi’ne ait ses aracı Ata’mızın sevdiği parçaları ve marşları çalarak Beşiktaş’ın bütün mahalle ve sokaklarını dolaştı. İlçe sakinleri de ellerinde bayraklarıyla marşlara eşlik ederek bir kortej oluşturdu.

YÜZLERCE KİŞİ FENER ALAYINA KATILDI

Akşam saatlerinde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katılımıyla Şairler Sofası Parkı’ndan Barbaros Meydanı’na doğru Fener Alayı yürüyüşü gerçekleşti. Yürüyüş öncesinde folklor ekibinin zeybek gösterisi ilgiyle izlendi. Genci, yaşlısı,  çoluk, çocuk yüzlerce kişi ellerinde meşalelerle gecenin karanlığını aydınlatarak anons aracındaki marşlara eşlik etti ve hep bir ağızdan marş söyleyerek Barbaros Meydanı'na yürüdü. Meydanda bekleyen yurttaşlarla buluşan fener alayı Cumhuriyet coşkusunu en yükseklere taşıdı.

SERTAB ERENER: BİZ ÖZGÜR BİR ÜLKEYİZ VE ÖYLE KALACAĞIZ YAŞASIN CUMHURİYET

Barbaros Meydanı’nda konser için sahneye çıkan sanatçı Sertab Erener ‘’ Yaşasın Cumhuriyet, 98'inci yılımızı kutluyoruz. Göğsümüzü kabarta kabarta kutluyoruz. Biz özgür bir ülkeyiz ve öyle kalacağız Yaşasın Cumhuriyet‘’ ifadelerini kullanarak herkesin Cumhuriyet bayramını kutladı. Vatandaşlar, sanatçının sevilen parçalarına eşlik ederek unutulmaz bir akşam yaşadı.

"EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ HEPİMİZE KUTLU OLSUN"

Konser alanındaki yüzlerce kişinin bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise “Beşiktaş her zaman olduğu gibi yine Cumhuriyet’e ve demokrasiye sahip çıkıyor” dedi.

Beşiktaş’ın en önemli özelliğinin Cumhuriyet’e bağlılığı olduğunu söyleyen Akpolat şöyle konuştu: “Cumhuriyet bizim en büyük bayramımız, en büyük kazanımımız, güvencemiz ve değerimizdir. Ulusumuzun kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu topraklar bağımsız, insanı özgür, geleceği parlak olsun diye bize Cumhuriyet’i armağan etti. Bu paha biçilemez emaneti bize verenlere, bugünlere taşıyanlara, geleceğe aktaracak olanlara selam olsun. Atatürk, ‘Cumhuriyet en çok da kimsesizlerin kimsesidir’ diyerek aslında hepimizi anlatıyordu. En büyük bayramımız hepimize kutlu olsun.”

“YAŞASIN CUMHURİYET, DEMOKRASİ VE ATATÜRK”

Cumhuriyet’i karanlığa ekilen yıldıza benzeten Akpolat, “İnsanlığın en büyük devrimlerinden birinin mirasçılarıyız ama asla mirasyedi değiliz. Her adımımızı, her uğraşımızı Cumhuriyet’imizi büyütmek için harcıyoruz. Cumhuriyet karanlığa ekilen bir yıldız gibidir. Değerlerimize sahip çıkmak, gelecek kuşaklara değerlerimizin mücadelesini taşımak zorunlu bir görevdir. Çünkü geçmişi bilmeden özgür bir geleceğin inşası mümkün değildir. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

Konser sonrası Sertab Erener ve ekibine verdikleri muhteşem konser için teşekkür eden Başkan Akpolat, Sertab Erener'e Tema Vakfı'na yapılan fidan bağışı plaketini takdim etti. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi