Sinemanın 13. kısa film festivalinin de yapılacağı Bakırköy’de “Yazlık Seyyar Sinema” uygulaması projelendirilerek Mayıs sonu gibi Bakırköylülerle buluşacak.

Yazlık Sinema Projesi’nin de içinde yer alan Çetinkaya, belediye bünyesinde ve atıl durumda olan su tankerinin arkasındaki tankerin sökerek sinema platformu haline getireceğini anlatarak, projeden bahsetti. Platformun içine yerleştirilecek sinema perdesi, ses ve ışık sistemi, projeksiyonuyla da yazlık seyyar sinemanın öncülüğünü yapması planlanan uygulama, yaz mevsimi boyunca Bakırköy’de parklarda, muhtarlıklarda ve açık alanlarda film gösterimleri yapacak.






Bakırköy’de hayata geçirilecek “Yazlık Seyyar Sinema Projesi” ile vizyondaki filmler, siyah beyaz filmler, Bakırköy’de çekilen ve Bakırköylü sanatçıların da oynadığı filmlerin gösterimi ile Bakırköy’ün öncü olması da bekleniyor.


“Açık alanlarda yapılacak olan yazlık sinema projesinde minder ve sandalyeler araçta hazır halde bulunacak, hemen 10 dakikada kurulumu yapılacak sahne önüyle izlemeye gelen vatandaşlar hem açık alanda film izlemenin keyfini yaşayacak hem de mahalle kültürünü yaşayacak” diyen Çetinkaya, “İktidar vatandaşı eve sokmak istiyor ama sosyal demokrasilerde vatandaş sokakta olur. Umarım halkımız bundan keyif alır. Her gün bir mahallede yapılacak olan yazlık sinema günleri mahalle muhtarlıklarından duyurulacak” dedi.


Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi