Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker yeniden raflarda yerini aldı. Gazeteci yazar Yaşar Gürsoy’un yazdığı ‘Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker’ adlı kitap tekrar okurlarla buluşmaya başladı.
Okurlarla ilk kez 2011 yılında buluşan ‘Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker’ adlı kitap okurlardan gelen istek üzerine yenilenerek basıldı.
Yaşar Gürsoy, Atatürk’e dair araştırmalar yapıyor, kitaplar yazıyor. ‘Çankaya’nın Kalemşoru – Bilinmeyenleriyle Falih Rıfkı Atay’,
‘Atatürk ve Berberi’ adlı kitapları büyük ilgi görmüştü. ‘Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker’ adlı kitabıyla ilgili gelen talepler üzerine Yaşar Gürsoy daktilosunun başına yeniden oturdu. Yeni düzenleme ve eklerle Sia Kitap etiketiyle basılan ‘Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker’ raflarda yerini aldı.
Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker kitabı hem Mustafa Kemal’in hem de Nuri Conker’in hayatına mercek tutuyor. Daha önce bilinmeyen anılar okurlara ulaşıyor.

Conker’in anıları ile Atatürk’ün anılarının kesişmesi

Yaşar Gürsoy kitabın içeri hakkında şöyle diyor: “Atatürk’ün, soyadını Conkbayırı Muharebesi’nde gösterdiği kahramanlıklardan dolayı bizzat verdiği Nuri Conker’in anılarını okuyacaksınız. Nuri Conker, Atatürk’ün çocukluk, okul ve silah arkadaşı. Ama en önemlisi en samimi, en has arkadaşı. Onun anılarını okuyacaksınız. Nuri Conker’in yaşadıklarının Atatürk’ün yaşadığı en önemli anlarla birebir örtüştüğünü göreceksiniz. Bu nedenle, aslında okuyacaklarınız Atatürk’ün anılarını da ortaya çıkaracak. Böylece herkes ‘samimi’ Atatürk’ü anlama tanıma fırsatı bulacak.”
Nuri Conker Çankaya’nın silahşorlarından. Asker, siyaset adamı, idareci ve en önemlisi Mustafa Kemal’in eşsiz bir dostuydu. Selanik’te başlayıp dostluk, sonsuzluğa gidinceye kadar devam etti. 

Milli Mücadele yıllarını anlamak için 

Türk tarihi açısından da ele alındığında bu iki can dostun hikâyesi çok değerli. Milli Mücadele yıllarını anlamak açısından, Yaşar Gürsoy’un bu kitabı kıymetli belgeler ve anılar ortaya koyuyor. 
Nuri Conker, Yakup Kadri’nin dediği gibi, “İzinden yürüyen, yanından ayrılmayan”, Atatürk’ün bizzat söylediği gibi de, onun “Hatırası, kalp ve vicdanından çıkmayacak” kardeşiydi…

Editör: Haber Merkezi