Avcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerler 29 Mart Pazar günü saat 16.00’da Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde düzenlenecek bu etkinliğe keman, bağlama, tiyatro, Türk sanat müziği korosu, Türk halk müziği korosu, bale, modern dans, oryantal ve halk oyunları performansları sergileyecekler.

 

KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ AVCILAR

 

Bir kentin gelişmişlik oranının sanata verdiği değer ile ölçülebileceğini belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli şunları söyledi:

 

“Her çocuğun bir enstrüman çalmasını, bir sanat dalı ile uğraşmasını istiyoruz. Böylece gençlerimizin donanımlarını arttırmalarına, öz güvenli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmayı hedefliyoruz. Sanatın toplum mühendisliğindeki önemine inanan belediyecilik anlayışımızla bir ilki gerçekleştirerek konservatuarımızı açtık. Belediyemiz kültür ve sanata olan ilgiyi artırmak, çocuk, genç ve yetişkinlerimize sanatı sevdirmek, çeşitli etkinliklerle halkla birlik olma mutluluğunu yaşamak hedefiyle birçok çalışma yürütmektedir. Barış Manço Kültür Merkezi sayesinde bugün Avcılar bir 'Kültür ve Sanat Şehri' olmuştur.  Merkezimizin 16. yıldönümünü onlarca kursiyerlerimizin sahne alacağı bir etkinlikle kutluyoruz.” Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi