Divan başkanlığını Serdar Budak, Erhan Sevinç ve Oktay Karahan’ın yaptığı genel kurulda mevcut Başkan Bodur 225 delegelerinin tamamının oylarını alarak yeniden başkan seçildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Faaliyet Raporu okundu sonrasında Divan Başkanlığı seçimi yapıldı.

Seçime tek adayı olarak giren Fuat Bodur, oyların tamamını alarak derneğin tekrar başkanı seçildi. Yönetim Kurulu için adayların tanıtımından sonra yapılan oylamada Genel Kurul’a katılan delegelerin çoğunluğunun oyunu alan adaylar yönetime seçildi.

Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Genel Koordinatörü Seçimi Olağan Genel Kurulu'nda tekrar başkan seçilen Fuat Bodur ve ekibi mazbatalarını düzenlenen törenle aldı. Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Genel Koordinatörü; Aziz Kızılca, Sarıyer şube başkanı Erhan Sevinç, Gaziosmanpaşa şube başkanı Mehmet Şerif Güneş ve Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ekinci mazbatalarını aldılar.

Geçtiğimiz gün Bahçelievler Midmar Otel'de yoğun bir katılımla gerçekleşen kongreye siyasiler, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Doğu ve Güneydoğu 23 İlin Kültür Sanat Derneği Olağan genel Kurul toplantısına katılıp söz alan siyasiler ve STK Başkanları Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği'nin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve özellikle yardım konusundaki başarılı çalışmalarını takdirle izlediklerini belirttiler.

Kongreye tek liste halinde gidildi. Fuat Bodur yeniden Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği'nin ikinci kez başkanı seçildi. Kongre de ikram olarak konuklara, Çiğköfte ve baklava ikram edildi.

1. Olağan Genel Kurul sonrasında Derneği’nin Başkan ve Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat  Kurulu listesi şu isimlerden oluştu:

Ak Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi, Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, İçişleri Daire Başkanı Suna Üstüner, Ak Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Dr. Reşide Yüksel, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğu ve Güneydoğu Komisyon Başkanı Ferhat dağ, AK PARTİ İl Yönetim Kurulu Üyesi Av Aydoğan Ahıakın, Hukukçular birliği Başkanı ve Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneğinin Yüksek istişare Kurulu Başkanı Mustafa Kuran, Avrupa Senatörü İraj Bey, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Av. Saffet Öz, Bahçelievler Milli Eğitim Müdürü Emin Çırıkçı, HÜDAPAR İstanbul il Başkanı, birçok Sivil Toplum Kuruluşu, 81 İlin Kadın Kolları Genel Başkanı Derya Yılmaz, Yeniden Refah Partisi Fatih ilçe Başkan Yardımcısı Kenan Yılmaz, AK PARTİ il Başkan Yardımcısı Gülcan Keskin, Bakırköy AK PARTİ ilçe Başkan Yardımcısı Fatih Gündoğdu, Ali Yahşi, Ak Parti Bakırköy İlçe Yönetim Kurulu üyesi Zuhal Çalbay, Halkla ilişkiler Komisyon Üyesi Şükriye Olgun, Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Birim Başkanım İsmet Algül, Gazeteciler, Sanatçılar, Cemiyet ve Daire Başkanları.

 Başkan yaptığı konuşmada; “Doğu ve Güneydoğudan 23 İlin Kültür Sanat Derneği Olağan genel Kongresi’ne katılarak Bizleri yalnız bırakmayıp teşrif eden tüm katılımcılara teşekkür ederiz.” Diyerek konuşmasını bitirdi. Program fotoğraf çekimleri ile son buldu.

 SIDIKA BAYLAN-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi