İstanbul’daki faaliyetlerine 30 yıl önce başlayan Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yenilenen yeni şekli ile Şişli İzzetpaşa Mahallesi’nde yeniden hizmete açıldı. Kurdelasını 30 Mart seçimlerinde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül’ün kestiği dernek açılışına CHP PM Üyeleri Çetin Soysal, Dursun Bulut, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, CHP Güngören eski Belediye Başkan Adayı Ahmet Güzel, CHP Kağıthane İlçe Başkanı Av. Zeynel Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı İlker Uygun ve yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyeleri Eyüp Birgün, Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kırışgil, Ali Bağdatlı, Metin Özmen ile çok sayıda siyasi parti temsilcisi, STK temsilcileri ile Ordulu katıldı.

İstanbul'un en eski Ordu derneklerinden biri

Dernek açılışına katılanları dernek merkezinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özlem Hazinedar, İstanbul’da en eski Ordu derneklerinden biri olduklarını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi; 2 ya da 3 jenerasyon önce Fatsa’mızdan ayrılan ve İstanbul’a göç eden hemşerilerimizin kurduğu bir dernek olarak son yıllarda aşırı göç veren Fatsa ve Ilıca, Balaman, Kösebucağı, İslamdağ, Aslancami, Geyikçeli, Hatipli, Yalınköy beldelerimiz ve daha sonra ilçe olan Çavaz ve Çatalpınar ilçelerimizin İstanbul’da yarattığı büyük bir nüfus ve insan potansiyeline sahibiz.

Bu potansiyelimizin daha verimli ve faydalı işlenmesi açısından, zor koşullar nedeniyle memleketlerinden göç eden insanlarımızın birbirlerine destek olmaları ve Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim’ ifadesinde anlam bulduğu şekliyle derneklerimizin İstanbul’da hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracak ve bizleri de bu vesileyle daha güçlü kılacak kaliteli hizmetlere imza atmaları gerekmektedir.

Dernekçiliğin özellikle hemşeri dernekçiliği, çok zaman tartışılan ve eleştirilen bir konu olmakla beraber, aslında etnik ve bölgesel ayrımcılığı değil, Türkiye’nin metropolü İstanbul’da birlikte yaşamayı becermeye ve farklılıklarımızı sorun olmaktan çıkarmaya katkı sunan ve kentsel dönüşümü toplumsal düzeyde sağlayan, büyükşehre göç eden insanlarımızın yalnızlıklarını gideren önemli bir araç olduğuna inanıyorum.

Bu noktadan hareketle biz dernek yöneticilerin de dernekçiliğin önemini ve itibarını artıracak etkin çalışmaları yapmak zorunluluğu ve sorumluluğu bulunmaktadır. Dernek yönetimleri olarak, üyelerimize hemşehrilerimize hizmet ederken, bazen popüler taleplere bazen de geleceğe katkı sunacak uzun vadeli projelere emek harcamak zorundayız.

İşte Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi olarak derneğimizin geleceğe uzanacak projelerinden biri olan dernek merkezimizi yaklaşık 14 yıl sonra yeniden tümüyle revize ederek siz değerli üyelerimizin hizmetine sunuyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün buraya gelerek bizimle bu gururu ve mutluluğu paylaştığınız için sizlere birkez daha teşekkür ediyor ve hizmet odaklı yapılan, bir gönül işi olan dernekçiliğin yükünü beraber çeken emekçiler olarak, çıtamızı hep yukarı taşımayı hedefleyerek, beraber daha güzel işlere imza atmayı gönülden diliyor, saygılarımı sunuyorum.



Milletvekillerine plaket verildi

Daha sonra açılışa katılan milletvekillerine desteklerinden dolayı birer plaket takdim edilirken, Dernek yönetimi tarafından fahri hemşeri olarak kabul edilen Kağıthane Belediye başkanı Fazlı Kılıç ile Şişli Belediye başkanı Hayri İnönü’ye hemşerilik beratı takdim edildi.
Açılışa katılan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç derneğin birlik ve dayanışmasının daha da güçlü olmasını içeren birer konuşma yaptılar.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar;

Derneğe 13 yıl önce başkanlık eden ve dernek merkezini büyük emekler vererek Beşiktaş’tan Şişli’ye taşıdıklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, “Allahım nasip etti ve Sevgili eşim Özlem Hazinedar’ı Fatsalı ruhuyla işledim. Eşim de bu güzel yeri oluşturdu. Sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Biz sosyal hayatla ilgili her alanında faydalı olacağız. Bana uzanan elleri bugüne kadar bırakmadım bundan sonra da bırakmayacağım. Bana uzanmayan ellere de kötü gözle bakmayacağım. Demokrasilerde her şeyin üstünde millet vardır. Halkımızın her türlü iradesine saygılıyız. Beşiktaş’ta Pesah, Paskalya ve Kutlu Doğum Haftası’nın kutladık. İnanç önderlerimizle bir araya geldik. Göreve geldiğim gün ‘Herkesin başkanı olacağız’ dedim. Hizmet için eğilmekten yorulmadan yeşeren umutları daha da yukarı taşımayı inşallah Allah bize nasip eder. Ordulu hemşerilerimize karşı da tüm görevlerimizi yerine getireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yöresel halk oyunları ekibi oyunlarını sergiledi ve derneğin penceresinden mor beyaz balonlar uçuruldu.



FİDAN UĞUR- KENT YAŞAM
 

Editör: Haber Merkezi