Üç ayrı gazetenin yıldönümü nedeniyle, okuyucu ailesinin bir araya geldiği gece, Kaya Ramada Otel’de gerçekleşti. Sunuculuğunu Gülşen Önder ve Nihat Tanrıkulu’nun yaptığı gecede sahne alan sanatçılar; Mehmet Öndül, Maral, Ünal Zorer ve Celal Yarıcı’nın söylediği türküler eşliğinde eğlencenin tadını çıkaran davetliler, unutulmaz bir gece yaşadı.

Medya Tv.nin de canlı yayın yaptığı gecede yapılan ortak konuşmalarda, gazeteciliğin önemi vurgulanırken, yerel basının zor koşullarda hizmet ettiğine de dikkat çekildi. Öte yandan gecenin amacından söz eden İmtiyaz Sahibi Sevda Durgun, “Bizler, Ayvaz-keleş misali mesleğimizin kölesiyiz. Bu aşk ve şevkle okuyucularımıza hizmet etmenin gururunu, sizlerin sayesinde güçlenmenin onurunu yaşıyorum. 10 kişi iken, 1000 kişilik kocaman olan okuyucu ailemi kaynaştırma-dayanışma amacıyla bu gecede buluşturmak istedim” diyerek, geceye katılan herkese teşekkür etti.

Çok Sayıda Davetli Katıldı

Kent Gündem, Van Gündem ve Afşin Dergisi olmak üzere, iki ayrı gazete ve bir derginin 3.ncü yıldönümü yoğun katılımın yanı sıra, sanatçılar eşliğinde büyük bir coşkuyla geçti. İmtiyaz Sahibi Sevda Durgun ve ekibinin evsahipliği yaptığı geceye Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Beylikdüzü Belediye Eski Başkanı ve İşadamı Vehbi Orakçı, bölgenin belediye meclis üyeleri, belediye başkanı aday adayları, çok sayıda siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, işadamları, sanatçılar, basın danışmanları, basın mensupları ve çok sayıda okuyucu kitlesi katıldı.

Değirmenci, “Medya’ya Göndermede Bulundu”

Kent Gündem ve Van Gündem gazetesinin yıldönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Vehbi Orakçı’nın basınla ilgili söylemiş olduğu her sözün altına imzamı atarım. Tesbitleri doğru, talepleri doğru lakin, Türkiye’de basın böyle midir” diye sorular sordu. Konuşmasına bir fıkra ile devam eden Başkan Değirmenci, “Bir vahiy geliyor ve şu meşhur Napolyon Bonapart ikinci kez dünyaya intikal ediyor. Yine, Fransa’nın başında ve ilişkilerini geliştirmesiyle ilgili Amerika’da Mr. Obama ile yemek öncesi birer duble viski içiliyor ve Obama o kadar çok Amerika’dan gelişmiş olan silahlardan bahsediyor ki, Napolyon etkileniyor .

‘Mr. Obama o kadar çok etkilendim ki, eğer sizdeki bu silah gücü bende olsaydı, ben tarihi Waterloo Savaşı’nı kaybetmezdim’ diyor. Daha sonra, Rusya’ya gidiyor ve yemek öncesi Putin’le votkalar içiliyor. Putin, Rusya’nın haber alma teşkilatıyla ilgili inanılmaz olaylar anlatıyor. Napolyon etkileniyor. ‘Mr. Putin, eğer sizin elinizde ki bu KGB benim elimde olsaydı, ben Waterloo Savaşı’nı kaybetmezdim” diyor. Birkaç gün sonra Türkiye ziyareti yapılıyor. Yemek öncesi ayranlar içiliyor ve basın karşımızda Napolyon o kadar çok etkileniyor ve sayın başbakan benim elimde de böyle bir basın olsaydı, tarihi Waterloo savaşını hiç kimse duymazdı’ diyor” örneğiyle, olaylar karşısında sessiz kalan Ana Akım Medya’ya gönderme de bulundu. Kent Gündem İmtiyaz Sahibi Sevda Durgun’un yanı sıra, tüm yerel gazetelere başarılar dileyen Değirmenci, dostlarından gazeteleri ve yerel gazetelere desteklerini, emeklerini ve sahiplenmelerini istediğini de sözlerine ekledi.

Orakçı, “Önemli Olan Gönüllerdir”

Konuşmasına teşekkür ederek başlayan İşadamı Vehbi Orakçı, “Bugün yerel basınımızın tüm ülkemizde olduğu gibi, İstanbul Beylikdüzü’nde ve Esenyurt’ta da demokrasiye, haber özgürlüğüne, iletişime, dostluğa yaptığı katkı yabana atılamaz. Kent Gündem ve Van Gündem İmtiyaz Sahibi Sevda hanım bunun önemini bilen bir kardeşimizdir” dedi. Ulusal basın için Beylikdüzü , Esenyurt ve Avcılar bir nokta bitiminde olduğunu hatırlatan Orakçı, “Fakat, yerel basın her zaman 24 saatini ayırarak siyasetçilerin, sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların, iş adamlarının ya da sosyal kimlikli hangi kurum veya bireyi varsa onlara hizmet eden ve onlara değer katan bir misyon üstlenmektedir. Yurt dışında gerçekten yerel basının, ulusal basın kadar itibar ve saygı gördüğünü bizzat gözlemliyorum. Tabi ki bu saygınlığı, bu itibarı basın mensupları da hiçbir zaman kalemlerini, haberlerini, vicdanlarını tehdit ve şantaj unsuru olarak kullanmadan, sadece bölge halkının aydınlanması ve nitelikli bilgi alması için kullandığı takdirde zaten o saygınlığı elde ederler. Biz de, 28 yıllık Beylikdüzülü olma vasfımızla iş adamı, öğrenci, sivil toplumu kuruluşu mensubu olarak, hep bu çizgiyi korumaya ve tutturmaya çalıştık. Her kim ki, işini yapıyorsa biz onun yanında, ona değer katmaya imkanlarımız ölçeğinde yardımcı olmaya gayret ettik” şeklinde konuştu.

Bölgenin coğrafi konumundan da söz eden İşadamı Vehbi Orakçı, “Burası eğer gecekondulaşmadıysa, varoşlaşmadıysa modern bir kent kimliği kazandıysa, hepimizin burada gazeteci, işadamı olarak katkısı ve emeği var. İşte bugün burada bunu kutluyoruz. Basınıyla, sivil toplum örgütüyle, belediye başkanıyla hizmet görevlisiyle paylaşıyoruz. Temennimiz bu kardeşlik, bu birlik her zaman güçlenerek var olsun. Dayanışma ve dostluklar pekişsin. Ben Sevda Hanım’a onun yol arkadaşlarına ve tüm ekibine başarılar diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi ve bugünden sonrada, yine iyi insanların yanında olmaya ve onlara yarenlik etmeye gayret göstereceğim. Biliyoruz ki, makamlar mevkiler gelip geçici, ama gönüllerde yer edindiğiniz zaman, o gönüller o sineler var oldukça, biz var olmaya devam ederiz. Temennimiz arzumuz her zaman sizlerle beraber olmaktır” diye konuştu.

Develi, “Sevda Hanım Zor Olanı Seçti”

Gece’de kısa bir konuşma yapan İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Umut Veli Develi, “Bir yerel gazeteyi yaşatmak, bir yerel gazeteyi var etmek, desteklemek onunla ve yerel gazetecilerle gönül gönüle olmak adına bugün akşam buraya gelen sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi. “Sevda Hanım zor olanı seçti” diyen Başkan Develi, “Öncelikle bir hanım kardeşimiz olarak, zor bir bölgede işini yapmaya çalıştığını söylemek istiyorum.

Esenyurt’ta, bu bölgede hem 3. Bölgeye, hem de bu bölgeden hemşerilerinin olduğu Türkiye’de, nerede Van’lı varsa oraya ulaşmak adına yerel yayıncılık yapmak gibi zor bir işi tercih etti. Ben, şu anda yapacağınız bütün alkışları Sevda’nın bu cesaretine, bu gönlüne, bu güzelliğine, bu başarısına gelsin istiyorum. Hakikaten sevgili sevda kardeşimi 3 yıldır her hafta görüyorum. Ama her gün sokaklarda sizlerin etkinliklerinin peşinde. Çalışmalarınızı hem hemşeri kamuoyunuza, hem de İstanbul 3. Bölge yaşam alanındaki vatandaş ve yurttaşlarına ulaştırma gayretini görüyorum. Ekip arkadaşlarının bu konudaki çabasını görüyorum. Hem burada bulunan yerel medya mensubu arkadaşlarımızı, hem de onların şahsında Sevda kardeşimi kutluyorum. Yaşadığımız ve doğduğumuz yerlerin sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Haber Alma Özgürlüğüne Katkı Sağlıyoruz”

Gece’ye evsahipliği yapan İmtiyaz Sahibi Sevda Durgun, “Ekibimle birlikte tek vücut olarak, büyük emeklerle, maddi-manevi zorlukları fedakarca göğüsleyerek, haftalık yayın yaptığımız, "Kent Gündem ve Van Gündem, Afşin Dergisi" olmak üzere iki ayrı gazete ve bir dergimizin bugün üçüncü kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere huzurunuzdayım” diyerek, onurlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür etti. Üç ayrı gazetenin yıldönümünü aynı anda kutlayan Durgun, halkın haber alma özgürlüğüne katkıda bulunduklarını vurgularken,”Basın deyince, bizim için etik değerler hep ön planda olmuştur. Bu ilke ve düşüncelerle hareket etmekten hiç taviz vermedik. Halkın haber alma özgürlüğünü görevlerimizin en başında geldiği sorumluluğu ile dürüst, ilkeli, tarafsız ve etik değerlerden sapmadan, onurumuzdan ödün vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“Ayvaz-Keleş Misali Mesleğimizin Kölesiyiz”

Basın deyince gazeteler, televizyonlar, radyolar, dergiler ve yazılı haber bültenleri aklımıza gelir. Bir diğer konu da basın deyince kamu hizmeti akla gelir. Yani biz basın mensupları olarak, kamuoyu arasında bir köprü olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Eğer ki basın olmasaydı, Edirne'deki veya Kars'taki bir olaydan nasıl haberimiz olabilirdi? Dünya'yı veya Türkiye'yi bir kenara bırakalım İstanbul'un bir kilometre ötesindeki gelişmelerden haberdar olabilir miydik? Elbette olamazdık. İşte bizler, Ayvaz-keleş misali mesleğinin kölesi, mesleğinin aşkıyla kar-kış, soğuk-sıcak demeden çalışarak, konuyu en doğru şekilde araştırıp sizlere sunmak için buradayız” diye konuştu.

“Okuyucularımızla Kocaman Aile Olduk”

Kent ve Van Gündem, Afşin Dergisi olmak üzere, üç ayrı gazetenin kuruluşundan söz eden İmtiyaz Sahibi Sevda Durgun, “İlk yayına başladığımız günü bugün gibi hatırlıyorum. O günlerde sadece 10 abonemiz vardı. Şimdi ise, 1000'e yakın abone ile üç yıl gibi kısa sürede ailemizi büyütmeyi başardık ve sizlerin maddi-manevi destekleriyle güçlendik. Gazetemizin yıldönümü bahanesiyle de, siz değerli okuyucularımızı bir araya getirmek istedik. Tanışma ve kaynaşma amacıyla düzenlediğimiz gecemizde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.



 

Editör: Haber Merkezi