İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Mahallesi Muhtarı emekli gazeteci Hüseyin Sarıuçak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mesleğine emek veren, çalışan ve çalışamayan tüm gazetecilerin gününü kutladı.



Başta Anadolu Ajansı olmak üzere birçok ulusal medya kuruluşunda görev yaparak, gazetecilik mesleğine yıllarını veren Hüseyin Sarıuçak, “Gazetecilik öncelikle bilgi, beceri, deneyim, iyi ahlak ve sağlam karakter ister. Topluma örnek davranışlarda bulunup, yazdığı haber ve yazılarla yol gösterip, aydınlatan gazetecilerin öncelikle kendilerini geliştirmeleri, ondan sonra bu işi yapmaları gerekir. Eline bir fotoğraf makinası ya da akıllı telefon alıp, sanal medyayı kullanarak, yarım yamalak Türkçe’yle bir şeyler karalayıp “gazeteci” geçinen kişilerin de, bu mesleği layıkıyla yapan gerçek gazetecilerden ayrı tutulması gerekir.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle çalışan ya da çalışma olanağı bulamayan tüm meslektaşlarımı kutlar, objektif, tarafsız, hiç bir baskı altında olmadan mesleklerini yapabilmelerini dilerim” dedi.



BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ERDEM’DEN KUTLAMA

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan basın mensuplarını telefonla arayarak kutladı. Erdem, bugün yapmak istediği basın buluşmasını da hava muhalefeti nedeniyle ileriki bir tarihte gerçekleştireceğini söyledi.
Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam
 


 
Editör: Haber Merkezi