4 KİŞİLİK BİR AİLENİN MEMLEKETE GİDİŞ-GELİŞİ ASGARİ ÜCRETİ GEÇİYOR

Yolcular artan fiyatlardan oldukça muzdarip. Keyfi seyahatler neredeyse sıfırlanmış durumda. Yurttaşlar genelde iş için ya da bir zorunluluktan dolayı şehir değiştiriyor.

Vatandaşlar, fiyatlar bu şekilde artmaya devam ederse artık seyahat edemeyeceklerini dile getiriyor. Çünkü 4 kişilik bir ailenin sadece gidiş-geliş bileti neredeyse bir asgari ücret ediyor.,

'KRİZ YOK DİYEN YALAN SÖYLÜYOR'

Şimdiye kadar AKP'ye oy verdiğini ancak artık ekonomik krizden dolayı desteklemediğini söyleyen bir yurttaş, "Elini vicdanına koyacak. Şu otobüslerin haline bakın. Kriz yok diyenler yalan söylüyor. Yine zam geliyor. Kendi arabalarının deposu dolu gidiyor" ifadelerini kullandı.

'SEFERLERİNİ İPTAL EDEN FİRMALAR VAR'

Mazot fiyatlarının geri çekilmesi gerektiğini söyleyen yurttaş, yoksul kesimin gitgide daha da çok yoksullaştığını söyledi ve ekledi: "Şimdiye kadar tüm oylarım Erdoğan'aydı. Bunu yapmayacaktı, vatandaşı bu kadar ezmeyecekti. Acısını halktan çıkarıyor."

Benzine gelen zamlardan dolayı giderlerinin arttığını ve kazançlarının ciddi oranda düştüğünü belirten şoförler, sözlerine şu şekilde devam etti:

  • Mazot pahalılandıkça bilet de artacak. Biz de para kazanmıyoruz şu an.
     
  • Yediğimiz yemeklerin bile fiyatı değişti, şahsi masraflarımız ikiye katlandı.
     
  • Bir arabanın lastik, yağ, bakım gideri var. Sadece mazot gideri yok. Seferlerini iptal eden firmalar var.

Editör: Haber Merkezi