TOPLAMDA 18 GARAJ PLANLAMASI YAPILDI

İBB Meclisinde söz alarak konuşan Ulaşım ve Koordinasyon Komisyonu Üyesi CHP’li Ali Haydar Kahraman, 2017yılından beri yapılan garaj planlamalarına baktıklarında ise, ne ana garaj, ne butik garaj, ne de araç alımı konusunda hiçbir planın olmadığını söyleyerek, “Yeni IETT Genel Müdürümüz Hamdi Alper Kolukısa ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Avrupa yakasından 5 ana, 6 butik garaj, Anadolu yakasında da 4 garaj, 6 butik garaj olmak üzere toplamda 18 garaj planlanması yapılmaktır” dedi.

1066 DURAK PARASI ÖDENDİ, 1 TANESİ YAPILMADI

Tıkır tıkır teslim aldıkları İETT ile ilgili vatandaşlardan gelen kapalı durak taleplerinden de bahseden Kahraman, Ak Parti’nin İETT’de 20 yılda 1066 kapalı durak ihale ettiğini,  hiçbir durak yapılmadan tamamının da parasının ödendiğini söyledi.

Konuyla ilgili hukuki anlamda yapılması gerekenlerin ilgili komisyonca yapılacağını belirten Kahraman, İstanbul’da yaklaşık 4 bin 500 kapalı durak olduğunu, buna karşılık 11 binin üzerinde bir kapalı durak talebi olduğunu söyleyerek, “Vatandaşın talebine cevap verebilmemiz için, sizin yaptığınız ihaleyi iptal edip yenisini yapmalıyız. Çünkü biz tıkır tıkır bir İETT teslim aldık” dedi.

İKAME ARAÇ VE GÜZELGAHLARI KONUMLANDIRILIYOR

İstanbul’un deprem gerçeğini unutmadıklarını ve olası bir afet durumunda İETT Yönetiminin deprem sonrası için de çalışmalar yaptığına değinen Ulaşım ve Trafik Komisyonu Üyesi Ali Haydar Kahraman, ikame araç ve ikame güzergâhı konumlandırma noktasında da planlama yapıldığını söyledi.

İstanbul’da yaşanacak olası bir afet durumunda Ankara, Kocaeli, İzmir gibi komşu illerden gelecek yardım için ikame araç ve ikame güzergâhı konumlandırmaları noktasında da çalışmaların yapıldığını söyleyen Kahraman, İETT yönetimine yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

İETT’YE AİT KÜLTÜR MERKEZİ, AK PARTİLİ BELEDİYENİN KULLANIMINDA

Üsküdar’da bulunan Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nin İETT’ye ait bir yer olduğunu ve İETT ile bu kadar ilgilenen Üsküdar Belediye Başkanı’nın hangi koşul ve şartlarla burayı 5 yıllığına aldığını da açıklamasını isteyen CHP’li Ali Haydar Kahraman, “İETT sizin elinizde iken kendi ilçelerinize peşkeş çekecek, buna uygun çalışmalar yapacaksınız sonra da tıkır tıkır bir İETT size teslim ettim diyeceksiniz” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

GELİN İSTANBUL’U MODEL BİR DÜNYA KENTİ HALİNE GETİRELİM

İETT’nin 15 daire başkanlığı olduğunu, 15’inin de yerinde durduğunu, yeni yönetim olarak 15’i ile de çalışmaya devam ettiklerini söyleyerek konuşmasına son veren Kahraman, “Hepimiz tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Ne İETT, ne İSKİ ne de deprem üzerinden siyaset yapmanın anlamı yok. Bu güne kadar gerekçeli imar kararlarında Cumhurbaşkanımızın ‘Biz bu kente ihanet ettik’ dediği gibi, yanlış yönettiğiniz bu şehri hep birlikte model bir dünya kenti haline getirelim” diyerek konuşmasına son verdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi