Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, göreve seçildiği günden bu yana, tam 14 yıl boyunca aksatmadan her salı düzenlediği halk günü toplantılarında, günde ortalama 800 ilabin 250 kişiyle yüz yüze görüşereksorun ve taleplerini dinleyerek çözüme  kavuşturmaya çalışıyor.
Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen halk günü toplantısına başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte tam kadro katılan Kadıoğlu, oluşturulan bilgi kayıt masaları yardımıyla vatandaşın talep ve sorununa anında çözüm de bulabiliyor. Salı günleri sabahtan akşama kadar süren halk günü toplantılarında vatandaşlarla birebir görüşen Kadıoğlu,o gün için başka program yapmamaya özen gösteriyor.
Söz konusu toplantılarda ortalama 800 ila bin 250 kişiyle birebir görüştüğünü belirten Kadıoğlu, “Vatandaş çocuklarına iş istiyor, para istiyor, burs istiyor, evlendirip düğün yapalım istiyor. Yani insan hayatının doğumla ölüm arasında geçen sürede neye ihtiyacı oluyorsa hepsini talep ediyor” dedi.



KADIOĞLU’NU GEREN ANLAR
Geleneksel hale gelen halk günü toplantılarına bizzat katıldığını ifade eden Kadıoğlu, “Çünkü halk kendi seçtiği başkanına doğrudan ulaşmak istiyor. Derdini doğrudan bana anlattığında kesin çözülmüş olacağına inanıp evine psikolojik açıdan rahatlamış olarak dönüyor. Tabi bu arada olmayacak taleplerle gelenler de oluyor. Kendisine olamayacağını söylediğimde ikna olmayıp, taleplerinde aşırı ısrarcı davrandıklarında geriliyor ve elimde olmadan sesimi yükseltiyorum. Neticede belediyeciliğin de siyasetin de öznesi insan. Karşınıza her gelen aynı düzeyde ve anlayışta değil. Yerel yönetici olarak mümkün olan sabır ve toleransı göstermeye özen gösteriyorum ama bazen de kestirip atmak gerekiyor”diye konuştu.
Talepleri dinledikten sonra vatandaşları ilgili birimlere yönlendirip çözüm sürecini bizzat takip ettiğini belirten Kadıoğlu, halk gününe gelen tüm insanlarla görüşmeden toplantıyı bitirmediğini de kaydederek, “Gece yarısına kadar da sürse, yemek, ibadet ve insani ihtiyaçlar dışında o salondan ayrılmıyorum” dedi.

14 YILDIR AYNI TEMPO
Bir Esenyurt Belediyesi klasiği haline gelen halk günü toplantılarının her zaman aynı yüksek tempo içinde geçtiğini anlatan Başkan Kadıoğlu, “ 14 yıldır aynı kalabalığa, aynı tempoyla hizmet ediyoruz. Kimi günler daha az insanla muhatap olup, sorununu dinlerken, kimi zaman ise talebin yoğunluğuna göre gece yarısına kadarda görüşmemiz sürebiliyor. Burada bir kural ve ilkemiz var.Sorununu veya talebini anlatmak adına numara alan kaç kişi varsa bunların tamamını bire bir ben dinliyorum. Herbir vatandaşın istek ve talebi farklı olduğundan, dinledikten sonra çözümlenmesi adına  ilgili birimlere yönlendiriyorum. Burada beni yoran mesele öncelikle olmayacak türden taleplerdir, sonrasında ise bu olmayacak taleplerde ısrarcı olup her salı karşıma dikilenlerdir. Öte yandan bizim burada bulunuş nedenimiz zaten vatandaşa hizmet etmektir. Esenyurt halkıda biliyor ki salı günleri gerçekleştirilen halk günü toplantısında belediye başkanı olacak ve herkesi dinleyecek. Bunu da çok şükür 14 yıldır en iyi şekilde yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
 

Editör: Haber Merkezi