Sultangazi Belediyesi, 2016 mali yılı bütçesi ve iki yılın gelir ve gider tahmini ile ilgili teklif, Belediye Meclisi tarafından onaylandı. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinden yetki alan alan Belediye Meclisi, geçtiğimiz yıl 280 milyon TL olarak belirlenen bütçeyi 2016 yılı için 305 milyon TL olarak kabul etti. Bütçede en büyük payı Fen İşleri Müdürlüğü alırken, bunu Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü izledi.

“BÜTÇEMİZ YATIRIM BÜTÇESİDİR”

Meclis Başkanı Hacı Orhan’ın başkanlığında yapılan toplantı grupların bütçe hakkındaki değerlendirmeleriyle başladı. Belediye Başkanı Cahit Altunay Mecliste yaptığı konuşmada, bütçedeki ve performanstaki hedeflere ulaştıklarını kaydetti. Başkan Altunay, “Belediye olduğumuz 2009 yılında devraldığımız yarım dönemlik bütçeyle birlikte diğer tüm yıllarda bütçede denklik sağladık. 7 yılda yapılan tüm bütçelerde yüzde 80-90’larda bir gerçekleşme oldu. İlçenin karakteristik, sosyal ve ekonomik yapılarını da göz önüne alarak tüm yatırımlarımızı yarınları hesaba katarak yaptık” diye konuştu.
2016 yılı yatırım bütçesi hakkında da bilgi veren Başkan Altunay, “Bütçemiz yatırım bütçesidir. Yatırımlarımızı aksatılmadan, hız kesilmeden yapılmasını sağlamak ve vatandaşlarımızın hizmete daha kolay ulaşabilmesi için yapılmış bir bütçedir” dedi.

Şahin İMĞA-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi