SARIYER
Sarıyer’de havanın yağmurlu olması nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koymaya gelen öğrenciler, sırılsıklam ıslansalar da bulundukları yerden ayrılmayıp, saygıda kusur etmediler.
Spor salonunda gerçekleştirilen kutlama programında ise öğrencilerin gösterileri, protokol mensupları, anne-babalar ve öğretmenler tarafından beğeniyle alkışlanıp, çocuklar sevgiyle kucaklandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle sabah saat 10:00’da Sarıyer Merkez’deki Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz’dan sonra siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri anıta çelenklerini bıraktı. Bu sırada havanın yağmurlu olması nedeniyle şemsiyelerini yanlarında bulunduranlar ıslanmaktan kurtulurken, özellikle bayrak ve flama taşıyan öğrenciler sırılsıklam oldu. İstiklal Marşı okunurken, kadın müzik öğretmenin ise bir eliyle şemsiye tutup diğer eliyle, marş okuyan öğrencilere komut vermesi dikkat çekti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz da öğrencilerin daha fazla ıslanıp hastalanmamaları için çelenk koyulmasının hızlandırılmasını istedi.
Sarıyer’deki 23 Nisan kutlamaları birkaç yıldır her okulda ayrı ayrı gerçekleştirilirken, bu yıl topluca Sarıyer Spor Salonu’nda yapıldı. Ancak bazı okullar kendi adlarına kutlama programları da gerçekleştirdi. Kutlamanın geniş katılımlı olarak spor salonunda düzenlenmesi, vatandaşların katılımı ve etkinlikleri izlemesini de sağladı.

Spor salonundaki kutlama programına Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Fırat Işık, Emniyet Müdürü Murat Karakaya ile siyasi partilerin ilçe başkanları, kaymakamlığa bağlı daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz tribünleri dolduran izleyiciler ile öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Ardından çeşitli okullara mensup öğrencilerle, Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) öğrencileri birbirinden güzeli gösteri yaptı. Halk oyunları, dans ve şiir okumayla renklenen kutlama programı büyük beğeniyle izlendi. Katıldıkları yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği kutlama programında öğrencilerin gösterileri izleyiciler tarafından uzun uzun alkışlandı. Tüm çocuklar sevgiyle kucaklanıp, Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği bu güzel gün bir kez daha güzel anılarla hafızalara kazındı.

Öte yandan Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan ve Bahçeköy, Çayırbaşı ve Maden Mahalleleri’nde hizmet veren Gündüz Bakımevi öğrencileri, Belediye Başkanı Şükrü Genç’i öğretmenleriyle birlikte makamında ziyaret etti. Öncelikle Alican Yılmaz adlı öğrencinin temsili başkanlık yaptığı ziyaretin ardından tüm öğrenciler teker teker koltuğa oturup, sorularıyla, başkanı ve öğretmenleri şaşırtıp, güldürdüler.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE BİLGİ EVİ MÜJDESİ

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yeni bir müjde daha verdi. Başkan Karadeniz, ‘’Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi’nde 15-20 gün içinde temel atılacak yeni bir bilgi evine daha kavuşacak’’ dedi.
Küçükçekmece Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında sahne alan Pinhani, şarkılarıyla çocuklara unutulmaz bir bayram yaşattı.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere çocuklar büyük ilgi gösterdi. Konseri Küçükçekmece Belediye Başkan yardımcısı Sibel Güllüçayır, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut da izledi.

Müzik ziyafeti yaşatan Pinhani, dillerden düşmeyen şarkılarını çocuklarla birlikte hep bir ağızdan seslendirdi. Grup üyelerinin kendilerine yoğun ilgi gösteren çocukları da sahneye çıkartarak, onlarla karşılıklı oynaması da renkli görüntüler ortaya çıkardı.

23 Nisan Beşiktaş’ta törenle kutlandı

Beşiktaş Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan 23 Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı kutlamalarına Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Ş.İlker Uygun katılarak çocukların bayramını kutladılar. Resmi törenin ardından ilkokul öğrencileri halk danslarını sergiledi. Daha sonra CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı adına İlçe Başkanı Ş. İlker Uygun da çelenk sunma törenini gerçekleştirerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm ulusa kutlu olmasını diledi.

Avcılar’da yediden yetmişe 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Avcılar Seyit Onbaşı İlkokul’u 4. Sınıf öğrencileri Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’yi ziyaret etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, Belediye Başkanı Dr. Toprak, makamını sembolik olarak 23 Nisan Belediye Başkanı Sena Arslan’a bıraktı.
Başkan Dr. Toprak, "Dünya'da hiçbir lider yoktur ki kazanılan zaferleri elde edilen başarıları çocuklara armağan etme inceliğini göstersin. Bu yalnızca Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Atamız 23 Nisan'ı da çocuklara armağan etmiştir.23 Nisan hepimize kutlu olsun" dedi.

ÇATALCA’DA 23 NİSAN ÇOCUK FESTİVALİ
Çatalca Belediyesi 5. Uluslar arası 23 Nisan Çocuk Festivali’nin final gecesi dolu dolu geçti. Yurt dışından ve yurt içinden gelen ekipler festivalin 3. gecesinde Çatalca halkına keyifli bir gece yaşattılar. Kendi kültürlerini yansıtan oyunlarını oynayarak Çatalca’da kültürlerin kardeşliğini gösteren ekipler, festival boyunca Çatalca halkından tam not aldı. Program İTO Ortaokulu spor salonunda gerçekleşti.

Festivalin son gecesinde Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediye Meclis Üyeleri ve Tek Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal da salonda yerini aldı.

23 Nisan Çocuk Festivali’nin coşku içinde geçtiğini de sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara; “30 Ağustos’u da kapsayan haftada belediye personeliyle, başkan yardımcılarıyla Erguvan Festivali’ni hazırlıyoruz. Bütün Çatalca’yı, bütün bölge insanını Erguvan Festivali’ne davet ediyorum. Bütün başkan yardımcısı arkadaşlarıma, daire müdürlerime, bütün personelime teşekkür ediyorum. Nice 23 Nisanlara, nice 29 Ekimlere. Sağ olun var olun.” dedi. Festivalin sonunda ise herkes hep birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyledi.

Şişli’de Atiye Heyecanı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dünya çocukları, Şişli’de bayram coşkusu yaşadı.

Şişli Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Şişli 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında Almanya, Macaristan, Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan ve Nepal’den gelen çocuklar, Cevahir Alışveriş Merkezi önünde kurulan etkinlik alanında ülkelerine özgü yöresel gösteriler sergilediler.


Dünya çocuklarının dans gösterilerinin sonrasında çocukların sevgilisi Atiye sahneye çıktı ve birbirinden güzel şarkılarını Şişlililer için seslendirdi. Atiye’nin şarkılarına çocuklar hep bir ağızdan eşlik ettiler.

Maltepe’de çocuklar 4 dilde şarkılar söyledi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı (İÜDK) Çocuk Korosu, Maltepe Beldiyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Klasik müziğin sevilen eserleri, jazz, halk müziği, türkü düzenlemeleri ve çocuk şarkılarından oluşan zengin repertuarlarını seslendiren 120 kişilik koro, 4 dilde şarkılar söyledi.

Daha önce profesyonel müzik eğitim almayan 8-14 yaş arası 120 kişiden oluşan İÜDK Çocuk Korosu, 2 senelik bir eğitimin ardından, TSKM’de konser verdi. Erdem Nusret Karakaş şefliğinde, piyanoda Gürdal Güner’in eşliğinde; Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 4 dilde şarkılarını seslendiren çocuklar, izleyenlerden tam not aldı.

KAĞITHANE’DE 23 NİSAN COŞKUSU

Kağıthane Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği ve 4 gün sürecek şenliğin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Kağıthaneli öğrenciler Yahya Kemal Spor Kompleksi’nde başlayan kutlamalarda öğrenciler yöresel oyunlar oynadı.

Hasbahçe Mesire Alanı’nında devam edecek 23 Nisan etkinliklerinin ilk günü, hava muhalefeti nedeniyle Yahya Kemal Spor Kompleksi’nde başladı. Konserler, hediyeler ve sahne gösterileri ile çocuklara eğlenceli bir gün yaşatan festivale, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ataşehir’de çocuklar doyasıya eğlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 5. Ataşehir 23 Nisan Çocuk Şenliği Ataşehir’de dört ayrı parkta kutlandı.
Deniz Gezmiş Parkı’nda, Nazım Hikmet Parkı’nda, İçerenköy Meskenler Parkı’nda ve 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen kutlamalarda Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan birbirinden renkli etkinliklerle çocuklar doyasıya eğlendi.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin minik kızı Turnam ile katıldığı etkinliklere Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayten Kartal da eşlik etti.

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Adnan Menderes İlkokulu öğrencilerini makamına kabul etti.

Fatih’te 23 Nisan Şenliği


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’ne katılan binlerce yüzlerce çocuk, kurulan oyun alanlarında gönüllerince eğlenerek keyifli bir gün yaşadı.

Fatih Belediyesi Bilgi Evleri tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘7. Bilgi Evleri Çocuk Şenliği’ düzenlendi. Fındıkzade Çukurbostan Parkı’nda bir araya gelen binlerce çocuk, kendileri için kurulan alanlarda çeşitli oyunlar oynanıp gönüllerince eğlendi.


Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan özel programı dolayısıyla Eyüp’teki devlet yurtlarında kalan çocuklar Yüksek Hızlı trenle vuslat yolculuğuna çıktı. Minik Konya yolcularını Başkan Aydın’ın eşi Tülay Aydın uğurladı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın, Eyüp’te yaşayanlara özel olarak hayata geçirdiği Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Yüksek Hızlı Tren ile Vuslat Yolculuğu 37. Gününde Çocuk Esirgeme Kurumuyla yolculuğuna devam ediyor.
Eyüplü vatandaşlar, down sendromlu gençler ve özel eğitime tabi çocuklardan sonra Eyüp’teki esirgeme kurumundaki çocukları da Konya Gezisine götüren Eyüp Belediyesi, kültür gezilerindeki hizmet ağını genişletti. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın eşi Tülay Aydın, Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğuna çıkan minik Konya yolcularını uğurlarken yaptığı konuşmada, Eyüp Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere yönelik yatırımlarla ilgili verdi.

Esenyurt’ta tam gün şenlik

Esenyurt Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında “23 Nisan Çocuk Şenliği” gerçekleştirildi.
Çocuklar için tam gün şenlik ve eğlence programı Esenyurt Belediyesi Nikâh Sarayı bahçesinde kurulan oyun alanları ile binlerce çocuk doyasıya eğlendi. Çocuklarını 23 Nisan Çocuk Şenliğine getiren anne ve babalar belediyenin böyle bir faaliyetinden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ettiler.

Büyükçekmece’de 23 Nisan coşkusu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Büyükçekmece’de coşkuyla kutlandı.
Kutlama törenlerine katılan öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılaşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çocuklara Atatürk'ün yolundan gider, Cumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya sarılırsanız Türkiye'nin geleceğine de ışık saçarsınız mesajı verdi.

Törene katılan öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bugün burada çocuklarımızın büyük bir heyecanla hazırlamış oldukları gösteriler hepimizi çok etkiledi. Onların gözünde ki o ışık hiç sönmesin. Eğer Atatürk'ün yolundan gider, Cumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya sarılırsanız Türkiye'nin geleceğine de ışık saçarsınız. Geleceğimiz olan siz çocuklarımız aydınlık yarınlarımız için çok çalışın” dedi.

İstiklal Caddesi dünya çocuklarıyla renklendi

Beyoğlu Belediyesi, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde dünyanın bir ucundan gelen çocukları, İstiklal Caddesi’nde buluşturdu. Çocukların geleneksel kıyafetleriyle katıldığı yürüyüşte sergilenen dans gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan ve birçok ülkeden çocuğun geleneksel kıyafetleriyle katıldığı yürüyüş ve dans gösterileri bu yıl da İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı'nın da katıldığı kortej yürüyüşü bando eşliğinde Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi önünde başladı. Yürüyüşe dünyanın bir ucundan gelen Çinli çocukların yanı sıra Azeri ve ilçedeki okul ve Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları’ndaki öğrenciler yer aldı. Çinli ve Azeri çocuklar Türk bayraklarının yanı sıra kendi ülkelerinin bayraklarını da ellerine alarak İstiklal’i renklendirdi. Cadde boyunca ilerleyen yerli ve yabancı misafirler de cep telefonlarıyla ortaya çıkan eğlenceli anları kaydetti.

Beylikdüzü’nde dolu dolu 23 Nisan kutlaması

Bir eğlence parkına dönüşen Beylikdüzü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, neşe ve mutluluk içinde geçti. Hollanda’dan ilk kez Türkiye’ye gelen sokak tiyatrosu grubu Teatro Pavana’nın büyüleyici gösterileri, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi ve Gürpınar Aşık Veysel Sahnesi’nde çocuklar için düzenlenen özel etkinlikler, yarışmalar ve kostümlü bando ekibi, 23 Nisan’ı dolu dolu yaşattı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Beylikdüzü’nde coşkulu bir hava içinde kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi önünde gerçekleşen Çelenk Koyma Töreni, siyasi parti ve STK’ların Büyükşehir Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmaları ile devam etti. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programında ise ilçe okulların öğrencileri çeşitli yörelerden halk oyunları ve dans performansları sergiledi, şiirler okudu. Sahne alan bir öğrenci grubu ise Beşiktaşlı futbolcu Demba ba’ya atfedilen popüler besteyi başarıyla çaldı ve büyük beğeni topladı. Trabzon, Sinop ve Artvin’den gelen kardeş ilçe çocukları da gösterilerde yer aldı.

Bayrampaşa’da 4 günlük etkinlik

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi, Bayrampaşa’da da coşkuyla kutlandı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, gün boyunca çocukların 23 Nisan heyecanına ortak oldu. 23 Nisan Çocuk Şenliği, binlerce çocuğun katılımıyla birbirinden renkli etkinliklerle 4 gün boyunca devam etti.

Başakşehir’de çocuklardan mesaj var

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl sembolik olarak gerçekleştirilen makam devir teslim töreni Başakşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

Törende, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın makam koltuğuna, Mahmut Şevket Zırh İlköğretim Okulu 7. Sınıf Öğrencisi Bektaş Dinler oturdu. Başakşehir Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri tarafından karşılanan Mahmut Şevket Zırh İlköğretim Okulu öğrencileri, tanışma merasiminden sonra taleplerini dile getirdi. Makam koltuğuna oturan 7. sınıf öğrencisi Bektaş Dinler, Başakşehir’de tüm dış cephe boyalarının aynı olmasını, okulların daha çok yeşil alana kavuşturulması ve belediyenin ilçedeki eğitim eksikliklerini gidermelerini istedi. Toplu fotoğraf çekiminden sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Bakırköy’de satranç turnuvası

Bakırköy’de 23 Nisan Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası’nı küçüklerde Gizem Kısa, miniklerde Süleyman Arda Kabadayı kazandı. Bakırköy Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu(TSF) Bakırköy İlçe Temsilciliği işbirliği ile düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde Hakan Özgür’ün başhakemliğinde iki gün boyunca sürdü.

Bağcılar’da 23 Nisan’da 23 öğrenciye helikopter turu

Bağcılarlı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı unutamayacakları bir etkinlikle kutladı. Bağcılar ilçesini anlatan “Başkan’la Süper Gezi-Keşfe Yolculuk” adlı resimli çizgi kitabı okuyan 23 öğrenci, 23 Nisan’da helikopterle İstanbul turu yaptı. Gezi programına katılan öğrenciler, “Okuduğumuz kitapta ilçemizle ilgili bilgi sahibi olduk. İstanbul’u gökyüzünden görmenin mutluluğunu yaşadık” diyerek duygularını dile getirdi.

Bağcılar Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocuklara unutamayacakları bir etkinlik düzenledi. Bağcılar ilçesini anlatan resimli çizgi kitabı okuyan 23 öğrenci, 23 Nisan’da Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile helikopterle İstanbul turu yaptı.

 
Editör: Haber Merkezi