İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlendi. Tören hazırlıkları sabah saatlerinde yapılırken polis, Cumhuriyet Anıtı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1’inci Ordu Komutanı Musa Avsever, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İl Başkan Yardımcısı İsmail Polat, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, CHP İBB Grupbaşkanvekili Ertuğrul Gülsever, diğer siyasi partilerden temsilciler, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Vatandaşların da izlediği törenin yapılacağı meydan bayraklarla donatıldı.



’30 Ağustos onurumuzdur’

30 Ağustos. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.
Tören sonrasında siyasi parti ve dernekler de anıta çelenk bırakırken, vatandaşlar anıt önünde hatıra fotoğrafı çekildi. CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı anıta çelenk bıraktıktan sonra bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Bekir Özcan, ’30 Ağustos Zafer Bayramı’nı anlatmak zor değil. 30 Ağustos Zafer Bayramı, yiyecek ekmeği olmayan halkın canıyla, kanıyla elde ettiği büyük ve onurlu bir zaferdir. Bu zaferi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı milletimize kutlu olsun’ dedi.



Beşiktaş’ta Demokrasi Anıtı’na çelenk bırakıldı

Beşiktaş’ta sabahın erken saatlerinde başlayan 30 Ağustos kutlamaları dolayısıyla Beşiktaş Belediyesi bando takımı Demokrasi Anıtı önünde günün anlam ve önemini belirten marşlar çaldı. Demokrasi Anıtı önünde gerçekleşen resmi törene Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, CHP İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, diğer siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum’ dedi.



FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM
 
 

Editör: Haber Merkezi