Küçükçekmece’nin en önemli merkezlerinden Halkalı Caddesi üzerinde olan, Kemalpaşa mahallesine bağlı Erkin Sokak ve 1804. sokağın kesiştiği noktada bulunan iki katlı metruk binanın 40 yıldır boş olması, tinercilerin gözünden kaçmadı. Baliciler tarafından mesken tutulan binadan rahatsız olan esnaf ve mahalleli, Küçükçekmece Belediyesi’nden bir çözüm bekliyor.

BİNAYI BELEDİYENİN YIKMASI LAZIM

Binanın 40 yıldır boş olduğunu dile getiren bir esnaf, ‘’Uyuşturucu kullananı mı dersin, bali çekeni mi hepsi bu binada. İnsanlar bazen korkudan mahalleye giremiyor, ben burada nasıl işlerimi yürütebilirim.  Şikayet ediyoruz, gördüğünüz gibi gelip iki-üç yerini kapatıp gidiyorlar. Onlar gittikten sonra yine giriliyor binaya, bu bir çözüm değil ki. Bu binanın mirasçılarını belediye tespit etmeli ve gerekeni yapmalı.  Ya sahipleri ilgilensin ya da belediye satın alıp, yıksın artık’’ diye belirtti.

ARABALARDAN TIRMANIYORLAR

26 yıldır mahallede yaşadığını belirten bir kadın, ‘’Ben buraya taşındığımdan beri boş bu bina. Eski sahibi öldükten sonra bina mirasçılarına kaldı. Mirasçılardan biri satılığa çıkardı, diğerleri istemedi. Ve öylece kaldı. Artık yıkık-dökük bir halde duruyor. Tinerci ve baliciler gelip, gidiyor. Mahalle olarak polise şikayette bulunduk, gelip önünü kapattılar ama hala park etmiş arabaların üzerinden doğru tırmanıp, balkondan içeri giriyorlar. Sosyal belediyecilik diyip duruyorlar ya, gelip bu sorunu ortadan kaldırsınlar artık’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi