Samsun 50. Yıl Lisesi’nden mezun olan bir grup arkadaş, 40 yıl aradan sonra eş ve çocuklarıyla, kalabalık bir grup halinde Öğretmenler Günü’nde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Florya DHMİ Sosyal Tesisleri’nde 24 Kasım’da buluşan 40 yıl öncesinin gençleri, belki de yaşamlarının en güzel gününü anıları arasına eklediler.

Dostluk ve arkadaşlık duygularının samimi sözlerle ifade edildiği toplantı E. Albay Akın Kayıkçı başkanlığındaki, İtalianhab Uluslararası Danışmanlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Çeliker, Bessa Tekstil Ltd.Şti. sahibi işadamı Gazi Karabayır ve İnşaat Mühendisi Müteahhit İlyas Düz’den oluşan heyet tarafından organize edildi.

Akşam geç saatlere kadar süren toplantıya Matematik Öğretmeni Zeki Aydın, Müdür Yrd Yüksel Yılmaz, Coğrafya Öğretmeni Güler Yılmaz, okul müdürünün kızı ve okul öğrencilerinden Rengin Eve Özer ile yüz kişiye yakın davetli, eş ve çocuklarıyla birlikte katıldı.

EĞLENİP ANILARINI TAZELEDİLER

Dostluk gecesine katılan halk müziği sanatçısı tarafından seslendirilen türkü ve oyun havaları eşliğinde eğlenen okul arkadaşları, günün anısına konuşmalarda bulunup, anılarını paylaştı.

Gecede davetlilere hatıra olarak  50. Yıl Lisesi yazılı atkılar dağıtıldı. Bu arada bazı davetliler, geleneksel hale getirilmesi düşünülen dostluk gecesinin gelecek yıl Samsun’da daha geniş çaplı düzenlenmesi için öneride bulundu. Okul arkadaşlığının bir dernek veya vakıf çatısı altında daha sağlam ve kalıcı birlikteliklere dönüştürülmesi için girişimlerde bulunulması düşüncesi paylaşıldı.

Samsun 50. Yıl Lisesi mezunları tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gerçekleştirilen gece, gençlik yıllarının en güzel çağında yaşanan lise  arkadaşlığının insan hayatında ne kadar derin izler bıraktığını anlatan örnek bir buluşma olarak hafızalara kaydedildi.

SAMSUN 50. YIL LİSESİ TARİHÇESİ

Samsun 50. Yıl Lisesi, Cumhuriyetimizin 50. Yılı olan 1973 yılında eğitim-öğretime başladı. Özellikle 70’li yıllarda yatılı okuyan öğrencileri ile yıldızı parlayan okul, dönemine damga vuran en başarılı okullar arasında yer aldı. Yatılı ve gündüz okuyan öğrencilere eğitim veren Samsun 50. Yıl Lisesi, Kurucu Müdürü merhum Remzi Öztürk döneminde başarıları ile il sınırlarını aşmış, özellikle eğitim ve spordaTürkiye genelinde üstün başarılı okullar arasına girmiştir.

Döneminde üniversitelere en fazla öğrenci gönderen liseler arasında yer alan okulun başarısında ülkenin değişik yörelerinden gelen yatılı öğrencilerin rolü büyük olmuştur.

Her alanda değerli şahsiyetler ve başarılı bürokratlar yetiştiren Samsun 50. Yıl Lisesi, 2000 yılından itibaren kademeli olarak kapatılmış ve Fen Lisesi olarak, adı değiştirilmiştir. Okul daha sonra Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi adıyla eğitim-öğretim faaliyetine devam etmiştir.

Mezunlarının ortak paydası olan 50. Yıl Lisesi, 27 yıllık eğitim-öğretim hayatına müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileriyle belki de bir ömrün yetmeyeceği kadar çok başarı sığdırmıştır.

Okulun adının iadesi için merhum Kurucu Müdür Remzi Öztürk büyük mücadele verse de sonuç değişmediğinden, 50. Yıl Lisesi adı mezunlarının gönlünde yaşamayı sürdürmüştür.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi