Bakırköy belediye meclisi ocak ayı son toplantısında gündem dışı söz alarak Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Ziya Çıkıt, geçmişten bu güne kendisinde iz bırakan acı olaylara değinerek devleti yöneten hiç kimsenin sorumluluk almadığını söyleyerek, büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin hükmü şahsiyetini taşıyan insanlardan bir tanesinin bile “Burada da bizim suçumuz vardı” diyerek herhangi bir açıklama yada öz eleştiri yaparak hatalarını kabul etmediğini söyleyen Çıkıt, enflasyonla mücadele, köprü geçiş ücretleri ve son olarak Eren Erdem’in tahliyesinin hemen ardından saatler içinde çıkan tutuklama kararından da bahsetti. “Biz hukuka nasıl güveneceğiz” dedi.

ZİYA ÇIKIT CHP’Yİ ANLATTI

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de konuşan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ziya Çıkıt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP zihniyeti diyerek yaptığı konuşmaları da eleştirerek “CHP Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetidir. CHP Kuvayi Milliyedir. CHP Sakarya’dır, Dumlupınar’dır, Çanakkale’dir. CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu, demokratik rejimi hayata geçiren ilk siyasi partidir. Mustafa Kemal Atatürk’tür. İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

BAKIRKÖY MECLİSİNDE, BAKIRKÖY’Ü KONUŞALIM

Konuşmanın uzamasıyla birlikte karşılıklı atışmaların başladığı toplantıda söz alan Ak Parti Meclisi Gurup Sözcüsü Servet Toroman, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşulup tartışılması gereken konuların yerel mecliste konuşulmasından rahatsızlık duyduklarını defalarca dile getirdiklerini belirterek, konuyla ilgili düşüncelerini ifade etti.

“Sanıyoruz ki burada konuştuklarımızı oradan duyuyorlar, kimsenin duyduğu falan yok” diyen Toroman, “Burada ne kadar nutuk atarsan at boş” diyerek eleştirilerine devam etti.

İnsanın kendi evine, kendi bölgesine, kendi ilçesine bakmadan enerjisini bu şekilde harcamanın kötü bir şey olduğunu söyleyen Ak Partili Toroman, “İlçemizde olan yanlışlardan dolayı belediyemizin hiç mi hatası yok? Peki belediyemiz bizden özür diledi mi?” diye sordu.

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili de konuşan Servet Toraman, sokağa bakınca kendilerinin muhalefet yapmaya dahi ihtiyaçlarının olmadığını söyleyerek, “Bunları konuşmak varken kalkıp Rahmetli Atatürk’ü, İnönü'yü konuşmanın ne anlamı var” dedi.

İlçe başkanlarıyla da konuşup anlaştıklarını, seçimlere kadar hiçbir yerde hiçbir şey söylemeyeceklerini ifade eden Toroman, “Zaten millet meydanlarda pankart açıp, muhalefet ettiği için, bize bir şey yapmak kalmıyor” diyerek devam etti.

YAPILMAYAN İŞLERİ KİMSE KONUŞMUYOR

Bakırköy’de yapılmayan işleri kimsenin konuşmadığını, bazı şeyleri süsleyip söylemekle bu işlerin düzelmeyeceğini de sözlerine ekleyen Toroman, “Bizim gücümüzde, enerjimiz de Bakırköy'e yeter arkadaşlar. El ele verip daha güzel neler yapabiliriz ona bakmak lazım. İğneyi önce kendinize, sonra karşınızdakine batırın. Herkes her şeyi görüyor. Önce kendi evimize bakalım” diyerek konuya ilişkin konuşmasını tamamladı.

DENETLENMEKTEN Mİ KORKUYORSUNUZ?

Ocak ayı ilk meclis toplantısında yapılan Denetleme Komisyonu seçiminden de bahseden Ak Parti’li Servet Toroman, denetim komisyonuna Ak Partili bir meclis üyesinin alınmamasından yana üzüntüsünü dile getirerek, “Neden bizden birini almadınız? Denetlenmekten mi korkuyorsunuz?” dedi.

Denetim Komisyonu’na CHP’li Meclis Üyeleri’nden Muzaffer Şahin, Emel Tığlı, Nebahat Yıldırım, Taşkın Toprak ve Mahir Çelik seçilmiş, oy kullanan meclis üyelerinden bir kişi boş oy kullanarak, hiç kimseye oy vermemişti.  

Bakırköy’ü, sorunlarını, geçtiğimiz günlerde yapılan denetim komisyonu seçimini ve boş kullanılan oyun anlamını konuşmak varken, Bakırköy’e faydası olmayacak şeyleri konuşmanın boşa zaman harcamak olduğunu belirtti.

Seçimlere iki ay gibi kısa bir süre kaldığını söyleyen Ak Parti Gurup Sözcüsü Servet Toroman, “İnşallah yeni dönemde yeni seçilecek arkadaşlar ilçesine sahip çıkan, mahallelinin dertleriyle dertlenecek insanlar olur da, boş yere geçirdiğimiz 5 seneyi 5 sene daha boş geçirmeyiz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi