Daha önce Küçükçekmece, Şişli, Kartal ve Sancaktepe’de açtığı  ‘’Bölgesel istihdam ofisleri’’ ile iş arayan vatandaşları özel sektörde işveren firmalar ile buluşturan ve işsizlik sorununu biraz olsun çözmeye çalışan İBB tarafından 5’inci Bölgesel İstihdam Ofisi Büyükçekmece’de açıldı. Açılışta CHP milletvekilleri Turan Aydoğan, Zeynel Emre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, , Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, İSPER A.Ş. Genel Müdürü Ayşe Banu Saraçlar ile birlikte ilçe meclis üyeleri yerlerini aldı.

SARAÇLAR: ‘’İLK HEDEF 11 OFİS’’

İstanbul’da 11 ofis açmayı hedeflediklerini söyleyen İSPER A.Ş. Genel Müdürü Ayşe Banu Saraçlar, “Bir ay geçemeden beşinci Bölgesel İstihdam Ofisimizi Büyükçekmece’de hizmete açıyoruz. 16 milyonun yaşadığı İstanbul’da tüm vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde yüz yüze hizmet vereceğiz. Mobil ofisimiz de hizmet vermeye başlayacak. Sadece yerleşik değil mobil ofislerimizle İstanbul’un meydanlarında ve sokaklarında olmayı planlıyoruz. 25 binden fazla işverenle temasımız oldu geçen hafta 6 bini aşan vatandaşımızı iş imkanlarıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

AKGÜN: “BU KUTSAL BİR GÖREV”

Başkan İmamoğlu’na teşekkürlerini sunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Projelerimizin içerisinde birinci öncelikli koymuş olduğumuz hizmet vatandaşa dokunmak oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu işsiz vatandaşlarımıza iş bulmak için ben ne yapabilirim dedi. O günden beri beşinci İstihdam Ofisi açılıyor. Büyükçekmece Belediyesi olarak son 10 yılda kendi bölgemizde 23 bin 607 vatandaşın iş talebini almışız ve 11 bin 793 vatandaşımızı kendi uğraşlarımızla işe yerleştirmişiz. En kutsal görevin bu olduğunu düşünüyorum. Bir gencin evine 1 fileyle gitmesini sağlamak bütün dinlerde en kutsal ibadettir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza vatandaşımızın evine ekmek götürebilmesi için kurmuş olduğu bu İstihdam Ofislerini açtığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

İMAMOĞLU: ‘’GENÇLERİMİZ SAHİPSİZ DEĞİL’’

Türkiye’nin her gün konuşması gereken en önemli sorunuyla ilgili olan bir açılış yaptıklarını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘’Bölgesel İstihdam Ofislerimizin beşincisini açıyoruz. Bu sayıyı arttırmaya da niyetliyiz. Dünyada belki de genç nüfusunda bu kadar yoğun işsizliği yaşayan bir toplum yok. Yüzde 25 fire veriyorsunuz şu anda. Okuttuğumuz, okuttuğumuzu düşündüğümüz her 3 gençten birinin ne yazık ki, mesleği konusunda yeterli donanımı yok. Hangi işe gireceği konusunda rehberlik alıp, kendini yönlendireceği bir ortam yok. Halbuki bizim gençlerimiz; zekidir, çeviktir, karakterlidir. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençler, kurduğu hayalleri yerine getireceği ortamlar ister, ekosistem ister. O ortamlarda ürettiği işlerle dünyaya örnek olmak ister. Bu manada biz, özellikle bu tür gençlerimizi hayata hazırlama noktasında ama bölgesel istihdam ofislerimiz ama İSMEK'te uygulayacağımız eğitim programlarıyla çok etkin bir modeli hayata geçirdik. Bunu büyüteceğiz. Korkuyor ve üzülüyoruz ki; hem gidiyorlar hem gidecekler endişesi var. Nedir o, iyi eğitim almış gençlerimizin hayallerini yurtdışına taşıması. Böylesi cennet bir vatanın, böylesi güzel bir ülkenin yurtdışına gönderecek tek bir genci tel bir pırıl pırıl beyni olmamalıdır” diye konuştu.

‘’YOKSULLUĞU DEĞİL ZENGİNLİĞİ KONUŞMALIYIZ’’

Birilerinin işsizlikten kaçıp gündemi farklı noktalara çekmeye çalıştığını belirten İmamoğlu, ‘’Biz, onların yarattığı işsizlikle yüzleşip, çare üretip, o insanların yaralarına merhem gönüllerine umut olmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 2 bin 500 firmayla irtibat kuruldu. Bunun sayısının artmasını istiyoruz. İrtibat kurulan iş gücü sayısı, 50 bini aşmaya doğru gidiyor. Biz, İstanbul gibi bir kentte yoksulluğu değil, zenginliği konuşmak zorundayız. Biz, İstanbul gibi bir kentte işsizliği değil, Türkiye'nin her yerine iş imkanı yayan bir şehir motivasyonu yaymalıyız. İstanbul'un böyle bir sorumluluğu vardır. Yani İstanbul eğer bugün bu durumdaysa eğer, yoksullukla çırpınıyorsa işte o bugüne kadar ki hem Türkiye'nin hem de İstanbul'un yönetim sorununun sonucudur. Ama biz bunu buradan tersine çevireceğiz. İnşallah hem şehrimiz hem ülkemiz bu anlamda, özellikle ekonomik anlamda değerli bir süreci inşallah başaracaktır. Hep birlikte bu süreci tersine çevireceğiz. Biz, partizanlığı sadece Büyükşehir binasından söküp atmaya değil; İstanbul’un 39 ilçesinden de söküp atmaya geldik” dedi.

‘’ADINA PROJE DEMİYORUM’’

Daha önce açtıkları 4 istihdam ofisinde, ortalama 6-7 aylık çalışmayla, 6 bini aşkın kişiye iş imkanı yarattıklarını belirten İmamoğlu, “Devletimizin ve kurumlarımızın yanında olacağız. Ancak, eğer bu şehre bir ihanet varsa, eğer bu şehre bir kötülük yapılmak isteniyorsa, bu şehrin hayatı alabora edilmek isteniyorsa, doğası yok edilmek isteniyorsa, şehircilik adına hiçbir anlamı olmayan, yarınlardaki nesillerin büyük bir beddua edeceği bir nesil olmak istiyorsak, böylesi vahim bir projenin, adına ben proje de demiyorum, Kanal İstanbul’un karşısında da 16 milyon adına dimdik duracağız.Üretmek, emekçiyi desteklemek, insana dokunmak, insan odaklı iş yapmak, günümüzün dünyasında insana hizmet eden işler üretmek; işte onlardır ‘mega proje’. Mega proje, uçmadığınız havalimanına para ödemek değildir. Geçmediğiniz köprüye para ödemek, hiç değildir. Mega proje; bir şehri alabora edecek, anlamsız, fütursuz, hiçbir şekilde insana dokunmayan, hatta bu şehrin geçmişten gelen değerlerini ve geleceğe dair umutlarını yok eden proje demek değildir. Mega proje; işe, aşa, insana, emeğe saygı gösteren ve çözüm üreten işlerdir'' diye belirtti.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi