A. Tansel Gülmezoğlu, Doğaya Dön Bakırköy, Bakırköy Teknolojik Uyum,  Sağlıklı Bakırköy, Sosyal Yaşam ve Halk Meclisi projesi gibi pek çok konuda çalışmalarının olduğunu ve hayata geçirildiği takdirde görerek edindiği dünya vizyonunu siyasete ve Bakırköy’e taşımak olduğunu söyledi.

TÜRK HAVA YOLLARI’NIN İLK KADIN DOKTORU

Napoli’de Binbaşı, Japonya’da da Askeri Ateşe olarak görev yapan babasının mesleği nedeniyle çocukluğu yurt dışında geçen ve eğitim hayatına yurt dışında başlayıp, Türkiye’ye döndüklerinde de yine babasının görevi nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinde devam ederek bitiren Gülmezoğlu, ilk tercihi olan İstanbul Tıp Fakültesi’ni kazandığını söyledi. Sonrasında dil eğitimi için yurt dışına giden ve döndüğünde Türk Hava Yolları’ndan aldığı iş teklifi ile THY’nin ilk kadın doktoru olarak 10 yıl Sağlık Müdür Yardımcılığı olmak üzere toplamda 22.5 yıl görev yapan A. Tansel Gülmezoğlu, emekliliğinin ardından ENKA Okulları’nda 3 yıl Okul Doktorluğu, 1.5 yıl Sigorta Bilgi Merkezi ve 5.5 yıl Alman firması Otto’da iş yeri hekimi olarak çalışma hayatına devam ettiğini ve sonrasında ülkesi ve geleceğin mirasçısı çocuklar ve de torunu için siyasi hayatına başladığını belirtti. “Gülmezoğlu, “Kadınım, anneyim, çiçeği burnunda babaanneyim” diyerek devam etti.

THY’nda görev yaptığı dönemde dünyayı gezme ve tanıma imkanı bulan A.Tansel Gülmezoğlu görerek edindiği dünya vizyonunu siyasete taşımak hedefiyle yola çıktığını, 2010 Referandumunun ardından Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarı ile Cumhuriyet Halk Parti’ne katıldığını söyledi. İlk olarak CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı’nda aktif olarak siyaset hayatına atıldığını ve İl Başkanlığı’nda Nebil İlsever ve Bahri Şahin döneminde il yöneticiliği yaptığını, sonrasında da ikamet ettiği Bakırköy’de Belediye Meclisi’ne aday olduğunu söyledi.

Şimdilerde ise edindiği siyasi tecrübeleri ve görerek edindiği dünya vizyonunu, eksiklerini çok iyi bildiği Bakırköy’e taşımak istediğini, bu yüzden de Bakırköy Belediye Başkanlığı’na talebinde bulunduğunu belirten Gülmezoğlu, “Köylü köyünde nasıl hareket ediyorsa, ben de Bakırköy’de öyle hareket ediyorum ve burada yaşamaktan çok mutluyum” dedi.

EN BÜYÜK TECRÜBEYİ MECLİS ÜYELİĞİNDE KAZANDIM

En büyük tecrübeyi meclis üyeliğinde edindiğini, kendisinden önceki dönemlerde yapılanları da, hataları da çok iyi analiz etme fırsatı bulduğunu söyleyen Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Dr. A. Tansel Gülmezoğlu, “Neysem oyum, dobra dobra bir siyasetçiyim. Yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermedim, vermeyeceğim. Bu güne kadar söylediklerimin ve davranışlarımın arkasındayım. İtibarım en büyük servetimdir. Belediye’yi birlikte yöneteceğim ekibim de Bakırköylü olacak ve Bakırköy’ü Bakırköylülerle yöneteceğim. Basına da hakkımda olumsuz bir şey yazdırma fırsat vermeyeceğim. Önemli olan muhalefetin gözünde başarılı olmaktır ve ben bunu başaracağıma inanıyorum. İddialıyım”  diyerek konuşmalarına devam etti.

Gülmezoğlu söz verdi, taahhüt etti

• Din dil ırk mezhep siyasi görüş kadın erkek genç yaşlı ayrımı yapmaksızın herkese eşit davranacağım

• Belediyenin içinde bulunduğu maddi sıkıntıları Biliyorum ve başkanlığım döneminde Bunu asla mazeret olarak kullanmayacağım

• Belediye meclisi haricinde ilçemizdeki tüm kesimleri temsil eden belediye yönetiminde etkin ve söz sahibi bir Halk Meclisi kuracağım

• Belediye ve şahsım üzerinden ya da dolaylı yollardan kimse hiçbir şekilde menfaat sağlanmasına müsaade etmeyeceğim

• Yapılan her icraatı ilçemiz hakkında alınan her kararı ve harcanan her kuruşun hesabını şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşacağım

•  Kamu kaynaklarını ve araçlarını şahsi amaçlarla kullanmayacağım

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi