Mahir Polat: İstanbul’umuzun gözbebeği çöküntü halinde Mahir Polat: İstanbul’umuzun gözbebeği çöküntü halinde

CHP'li Milletvekilleri tam kadro halkın yanında oldular

 Şubat 2021 tarihli Cumhurbaşkanı imzasıyla çıkan acele kamulaştırma kararı sonrası bölgede yaşayan binlerce vatandaş uykusuz geceler, tepkili gündüzler geçiriyor. Yüzlerce evin, binlerce vatandaşın yaşadığı mahallenin bölgeye yapılan Kuru Gıda Hali’ne alan açmak amacıyla kamulaştırma yöntemiyle kaldırılması kararına tepki gösteren vatandaşlar çaresizlik içinde kendilerine uzanacak yardım elini arıyor. Vatandaşların bu çaresizliğine ilk eli CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Tuncay uzatmıştı. CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Tuncay’ın gündemde tutmak için çaba sarf ettiği mahalleyi CHP İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat, Turan Aydoğan ve Gürsel Tekin de ziyaret ederek halkın yanında olduklarını açıklamışlardı.

TUNCAY MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP’nin Başakşehir eski Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Akmugan ve Grup Başkanvekili Nizamettin Kümeç de destek verdiği “kamulaştırmaya hayır” tepkisini meclis üyesi Zekeriya Tuncay meclis gündemine taşıdı. CHP adına ilk gün itibariyle halkla buluşan ve sorunlarını kamuoyuna taşıyan Tuncay, Başakşehir Belediye meclisinde yaptığı konuşmada acele kamulaştırmanın birkaç zengine binlerce vatandaşı peşkeş çekmek olarak değerlendirdi. Tuncay, “Burada yaşayan vatandaşlar 25-30 yıl önce köyleri terör nedeniyle devlet tarafından boşaltılan insanlardır. Yani, İstanbul’da hayata tutunmak adına terörden kaçan ailelerin yaşadığı bu bölgede daha düne kadar elektrik yoktu, su yoktu hatta yol yoktu. Bu insanlar kendi imkanlarıyla imece usulüyle kendilerine yol yapıp İstanbul’da yaşama tutunmuşlardı. Oysa gelinen noktada ortaya çıkan bir gerçek var; zengine mal kazandırmak için fakirin malına el konuluyor. Bu yasal bir olay olmamakla beraber insani değil, vicdani değil.” dedi.

ZENGİNİN MALINA YİNE DOKUNULMAMIŞ

CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Tuncay, meclis kürsüsünden gösterdiği acele kamulaştırma haritasında kamulaştırmanın ortasında kalan ancak kamulaştırma dışı tutulan parselleri de sordu. Tuncay, “Acele kamulaştırma ne kadar haksız ve zenginin malına mal katma yöntemini sizler de görün. Kamulaştırma alanının tam ortasında kalan bu parseller neden kamulaştırma dışı tutuldu? Burada da bir gariplik veya bir kayırma yok mu? Terörden kaçıp başını sokacağı 100 metrekare arsa  alıp kendine bir gecekondu yapan ve hiçbir devlet hizmeti almadan ömrünü burada geçirenlerin arsasını bir kararla kamulaştıran TOKİ aynı alanda kalan 3 dönüm, 2 dönüm gibi büyük parselleri neden kamulaştırma alanına sokmamış?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“CUMHURBAŞKANINI DA YANILTIYORLAR”

Tuncay, “TOKİ ve sorumlularının hal alanına alan katmak adına nasıl bir dosya hazırladıysalar Sayın Cumhurbaşkanı’nı da kandırdılar. Fakir fukaranın evini acele kamulaştırmaya sokarken aynı alanda bulunan zenginlerin parsellerini kamulaştırma dışı tutmuşlar. Bana ve bize göre Cumhurbaşkanı bu konuda doğru bilgilendirilmemiştir. Kamulaştırmaya sokulmayan bu parseller kimin ve neyin karşılığı bu parseller kamulaştırma dışı tutuldu?” diye sordu. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi