Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri hakkında düşüncelerini ifade eden CHP Adalar Belediye Başkan Aday Adayı Çetinkaya, “ Eskiden ülkenin kaderini belirleyen bu görüşmeler halkla, sivil toplum kuruluşlarıyla, Tüsiad gibi kuruluşlarla birlikte yapılırdı. Ama şimdilerde herkes suskun ve tek adam rejimi uygulamada. Kimse karşı çıkmıyor ve herkes sindiriliyor” dedi.

Ülkemizde Adalet’in olmadığını, bütçenin de neden ve ne şekilde kullanıldığını anlamadığını belirten Çetinkaya, önceki gün yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerine de tepki gösterdi.

Geçmiş dönemlerde ülkemize konser vermek ve gösteri yapmak için büyük gurupların geldiğini, şimdilerde ise kültür ve sanata dair çalışmaların yeterli olmadığını söyleyen Çetinkaya, “Kültür ve sanat konusunda çalışan tek kurum bana kalırsa İstanbul Kültür Sanat Vakfı” dedi.

Adalar’a aday olursa, ilçede yaz kış demeden, kültür, sanat ve müzik festivalleri yapacağını, Ada turizmini renklendirerek ekonomisini güçlendireceğini dile getiren Çetinkaya, tüm projelerini işin uzmanı ekiplerle yapacağını da dile getirdi.

“Ada sanat kokacak” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Adalar Belediye Başkan Aday Adayı Nurhan Çetinkaya, her konuda projesi olduğunu, özellikle sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarının olacağını, her projesi için de işin uzmanı kişilerle çalışacağını belirtti.

İlçenin sorununu yine en iyi ilçe halkının bileceğini, onların da çözüm önerileri doğrultusunda işin uzmanlarıyla bir araya gelerek kalıcı çözümlerle halkın karşısına çıkacağını belirterek konuşmasını sürdüren Nurhan Çetinkaya, “Hayalim Adalar’ı açık hava müzesi haline dönüştürmek. Bunun için tüm bütçe görüşmelerimi, alınacak fonlar için çalışmalarımı yaptım. Adalar her zaman önemli isimlerin yaşamlarına tanıklık etmiş, önemli isimleri konuk etmiş, önemli değerlere sahip bir yerdir. Öncelikle Adalar’a hak ettiği değeri vereceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi