CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayları Süleyman Kartal, Ahmet Kartalkanat, Dursun Bulut ve 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Umut Veli Develi, CHP İBB Gurubu'nu ziyaret ettiler. CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever ve Grup Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından grup odasında ağırlanan aday adayları grup toplantısından önce meclis üyelerine kendilerini tanıtan ve neden milletvekili aday adayı olduklarını anlatan birer konuşma yaptıktan sonra, meclis üyelerine çalışmalarından dolayı başarılar dileyerek, meclis üyelerinden aday adaylık için yürüttükleri çalışmalar için destek istediler.

Bulut; Gün artık bölünme değil birlik günüdür

CHP eski PM Üyesi ve CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dursun Bulut, CHP İBB Grup Başkanvekil Ertuğrul Gülsever başta olmak üzere tüm meclis üyelerine kendilerini ifade etme olanağı tanıdakları için teşekkür ederek, "Partimin her kademesinde özgürlük ve demokrasi mücaledesi verdik. 1989 yılından beri siyasetin içinde akftif olarak çalışmalarımı yaptım. Seçimi kaybetmemizin nedenlerinden biri bölünmemizdir. Artık bölünme günü değil gün birlik ve beraberlik günüdür. Ben bu doğrultuda üzerimize düşen her görevi yapmaya hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Sizler İBB'de partimizi en iyi şekide temsil etmeye çalışıyorsunuz. Geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bugün de sizlerle omuz omuza olacağımı belirtmek istiyorum. Seçildiğimiz takdirte İBB olarak bizden beklediğiniz her türlü görevi yerine getirmeye hazırım" diye konuştu. Bulut, ayrıca dün silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Tuzla İlçe Başkanı Tekin Ağırman'ın ailesine, yakınlarına ve tüm partililere başsağlığı diledi.






Kartalkanat; Bulunduğumu her yerde halkıma sonuna kadar halkıma açtım

CHP Eyüp eski İlçe Başkanı ve CHP Eyüp 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ahmet Kartalkanat ise, üniversite yıllarından beri sol siyasetin içinde aktif olarak yer aldığını ayrıca Genel Cerrahi Uzmanı olarak da yıllarca insanlarla içiçe bir meslek hayatı olduğunu belirterek, "Onurlu ve insanca bir yaşamın ancak sosyal hukuk devletiyle varolabileceğini düşündüğüm için üniversite yıllarımdan beri sol siyasetin içindeyim. 1992 yılından beri de CHP'nin bir neferiyim. Siyasette ve meslek hayattımda bulunduğum her kademede kapım sonuna kadar halkıma açıktı bundan sonra da arkadaşlarımız bizlere görev verirse kapımız halkımıza yine sonuna kadar açık olacak" diye konuştu.

Kartal; Genel Merkezimiz bize güvenmeli

CHP Beşiktaş İl Genel eski Meclis Üyesi ve CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Süleyman Kartal ise yirmi beş yıldır Cumhuriyet Halk Partisi içinde siyaset yaptığını belirterek, "Bugün bize zaman ayırdığınız için size çok çok teşekkür ediyorum. İnanın muhalefetten bıktık ve özeleştiri vermemizin zamanı geldiği için aday oldum. Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz diyorlar. Fakat düşünüyorum uzun yıllardır iktidar olamamızın nedeni tarlada izimiz vardı ancak harmanda sözümüz olmadı. İnanmayan güvenmeyen insanların topluma inanç ve güven vermeleri mümkün değildir. Ben saatten sonra huzurunuzda bir dostunuz ve arkadaşınız olarak şunu söylemek istiyorum; Bizler birbirimize genel merkezimizde bize güvenmelidir. Partimiz iktidar olacaksa partimizin öz evlatlarıyla olacaktır. Sizlerin desteğiyle her zaman yanınızda olacağıma dair söz veriyorum. Ben İstanbulum, İstanbul benim' diyor hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Develi; Genel parlamentoda sesiniz olmak istiyorum

1993 yılında Türkiye'de ilk sol radyoyu kuranlar arasında yer alan ve 20 yıl İstanbul'da yayın yapan Kent Yaşam Gazetesi'nineski Genel Yayın Yönetmeni, 2013 yılından beri Siyasi Danışman olarak çalışan ve şu an CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Umut Veli Develi ise yaptığı konuşmasında kısaca kendini tanıtarak şunları söyledi; Atatürk'ün gençliğe hitabesinde bizlere bahşedilen bir görev vardı. Orada Atamız diyor ki; Gün ve şart gelir ülke iç ve dış mihraklar tarafından işgal altına alınabilir. O şartlar oluştuğunda vatan içinde hainler de çıkabilir. İşte o zaman sen, sana birilerinin görev vermesini beklemeden bütün mevcudiyetinle ortaya çıkmak zorundasın. İşte ben Atamızın gençliğe hitabesinden aldığım güçle yine Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu kadrolarının kurmuş olduğu bizim Ata Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nden Milletvekil Aday Adayı olmaya karar verdim. İstiyorum ki yerel parlementoda verdiğiniz mücadelenin yerel parlamentoda sesi olayım. İstiyorum ki orada gerek bilgi ve donanımımla gerek fikirsel tartışmalarla onlar buna bizi mecbur bıraktığında yumrukla da sesiniz olayım. Hepinize teşekkür ediyorum.
 

Editör: Haber Merkezi