ADD Bakırköy Şube Başkanlığı ve belediyenin ortaklaşa düzenlediği kahvaltıya katılan Kadıoğlu, “Genel Merkezimizin İstanbul Şubeleri Eşgüdüm Şubelerini yönetime uygun olsa da, bir zorunluluk olmamasına karşın atama yoluyla görevlendirmesini demokratik kurallara ve hukukçu kimliğime saygım nedeniyle kabullenmediğim için istifa ettim” dedi.

ADD Genel Merkez Başkanı olarak seçilen Süheyl Batum ve ekibini süreç içerisinde desteklediğini ve inandığını, buna karşılık yapılan atama işlemi sonrası söz konusu şubelerin ayrıştırıcı ve gruplaştırıcı tavırlarını gördüğünü ifade eden ADD Bakırköy Başkanı Yusuf Kadıoğlu, “Seçilen eş güdüm şubelerinin uygun bir seçim olmadığını arkadaşlarıma söyledim. Genel Merkezimizin tavrını kabul etmeyerek istifa ettiğimi de açıkladım” sözleriyle açıklamalarını sürdürdü.

ADD Bakırköy Şubesi ve yönetimiyle ilgili hiçbir sorunu olmadığını, Atatürkçü düşüncesinden ölene dek ödün vermeyeceğini ve çalışmalar ve eylem etkinlik konularında da her zaman bireysel desteğine devam edeceğini söyleyen Kadıoğlu, “Tepki sadece genel merkez uygulamasınadır” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yusuf Kadıoğlu’ndan boşalan başkanlık koltuğuna da, yönetim kurulu kararı ile Özlem Altun’un getirildiği öğrenildi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi