Yarım asra yaklaşan yayın hayatıyla Ağrı’nın ve Ağrılı’nın sesi olan gazetenin geleneksel buluşma gecesine; iş, siyaset ve bürokrasi dünyasından birçok isim katıldı. Küçükçekmece Gölbaşı Davet Restoran da düzenlenen gecenin ana sponsorluğunu Mehmet ATMACA BİLİŞİM A.Ş Markası ONVO ve Serkan Sofyanlı’nın sahibi olduğu SOFYAN OTOMOTİV yaptı. Geceye Halk müziği sanatçısı Murat Yanık türküleriyle renk katarken, Ağrı yöresine ait halk oyunlarının da sergilendiği gecede, duygusal anlar yaşandı.

Düzenlenen geceye Şemsettin Korkut’un davetiyle katılan ünlü sanatçı Ayhan Aşan da sevilen şarkılarıyla katıldı ve Ağrı’nın Sesi Gazetesi imtiyaz sahibi Raşit Yıldırım ile mini bir düet yaptı. Gazetenin 40. yıl pastasını Raşit Yıldırım, Cesim Yalçın Celal Karaali ve Osman Kaya kesti. Geceye katılanlar arasında; Şemsettin Korkut, Cesim Yalçın,Nusret Güven,Alaattin Aslan, Osman Kaya, Nihat Kızılcan, Vezir Kazak , Yurdal Akın, Vural Akın, Şefik Ok, Zeki Keşan, Fahrettın Saldı, Turgay Çakan, Meryem Tongalı, Asya Seven, Yusuf Yıldırım , Volkan Şimşek, Kenan Meriç, Suat Oğuzhan, Mesih Erol, Fadime Taylanoğlu, Ayten Alkaşı, Resul Kaymak, Mehmet Arslan, Vahit Arkan, M.Ali Aydemir,Yakup Bozkuş, Naci kızıl, Seracettin Zeki Erdoğan, Hadi Solhan, Yaşar Ertaç, Erdal Taşdemir, Hayrettin Bülbül gibi birçok saygın iş insanı ve Ağrı Hemşeri camiasının tanınmış isimleri katıldılar.

RAŞİT YILDIRIM : “İYİ Kİ VARSINIZ”

Gazetenin sahibi Raşit Yıldırım, misafirlere; “hoş geldiniz” diyerek geceye iştirak ettikleri için teşekkür etti. Uzun yıllardır yayın hayatına kesintisiz devam eden gazetenin esas sahibinin Ağrılılar olduğunu belirtti.

CELAL KARAALİ : “YILDIRIM, AĞRI’NIN HAFIZASIDIR”

Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali de yaptığı konuşmasında, yerel ve bölgesel basının önemine vurgu yaptı. Karaali, Raşit Yıldırım ve sahibi olduğu gazete için ise; “Raşit Yıldırım,Ağrı’nın hafızasıdır. Ağrı’da ve camiamızda tanınan ve sevilen bir simadır.Yıllarca birlikte çalıştığımız için, yakinen bilirim kendisini. Raşit’in en büyük özelliklerinden biri hafızasıdır. Ağrı’lı kimi sorarsanız sorun mutlaka tanır. Kişiyi tanımazsa yakınını tanır, olmadı köyünü ilçesini tanır. Böyle donanımlı bir meslektaşıma ve dolayısıyla gazetesine sahip çıkmak demek, Ağrıya sahip çıkmak demektir. Bu güzel gecede buluşmamız da yine Raşit Yıldırım sayesinde olmuştur. Dostlar buluşması adını verdiğim bu buluşmaların devamı adına, herkes kendi imkanı ölçüsünde bu gazeteye sahip çıkmalıdır kanaatindeyim”ifadelerini kullandı.

CESİM YALÇIN : “AĞRILI OLARAK MÜTEŞEKKİRİM”

Yönetim Kurulu Başkanı Cesim Yalçın, geceye iştirak eden herkese teşekkür ederek; ” Gazeteye destek veren tüm hemşerilerimize bir Ağrılı olarak müteşekkirim” dedi. Yalçın hitabında; “Raşit Yıldırım yine büyük bir emek ve çabayla güzel bir Ağrı tablosu ortaya koydu. Kendisine teşekkür ediyorum “Dedi.

MUSTAFA KÜPELİ : “YILDIRIM AĞRI’YA, AĞRI’DA ONA SEVDALI”

Birikim Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Küpeli , Raşit Yıldırım’ı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Küpeli ; “Raşit Yıldırım Ağrı’ya, Ağrı da ona sevdalıdır.40 yıl hizmet büyük başarıdır, gönülden kutlarım ve başarılarının devamını dilerim.” Dedi.

ZEKİ KEŞAN : “ BİZİ BİR ARAYA RAŞİT YILDIRIM GETİRDİ”

Deneyimli sivil toplumcu ve iş insanı, İstanbul Patnoslular Derneği Başkanı Zeki Keşan ise davetlilere yaptığı konuşmada gazetenin sahibi Raşit Yıldırım’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Keşan konuşmasında; “Sayın Raşit Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Kendisi bizleri bir araya getiriyor, birlik ve beraberliğimiz için çalışmalar yapıyor. Allah razı olsun” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

KENT YAŞAM /SERKAN HORUZ

Editör: Haber Merkezi