Kendinizi biraz tanıttırmısınız?

Ahmet Ulaş 1969 Yılında Küçüçekmece Yeşilova Mahallesin de dünyaya geldim 51 yıldır tam Küçükçekmeceli ve Yeşilovalı birisiyim evliyim İki Erkek evladım var bir şuan kulübümüzde futbol oynuyor diğerinin futbolla alakası yoktur 22 yıldır Yeşilova Mahallesin de esnaflık yapmaktayım

Futbolla naslı tanıştınız ?

Yeşilova Mahallesin de doğduğum büyüdüğüm evin karşısında o zamanlar Acar spor vardı onun minik takımında rahmetli Selahattin hocanın döneminde futbola böylelikle başladık ben tutucu bir ailenin çocuğuydum o zamanlar işte futbolun iyi gelmediğini,günah olduğunu söylerlerdi korkarak oynardık. İstanbul spor’un en iyi olduğu dönemlerdi beni çok beğenmişlerdi çok istediler ancak aileden korktuğumuzdan gidemedik kısa bir dönem Ufuk spor’da oynadıktan sonar okul ve iş hayatına atıldım.

Yeşilova Esnaf sporla nasıl bağlarınız oluştu?

Yeşilova Esnaf spor mahallemizin ismini taşıyan mahallemizin takım futbol oynadığı yıllarda çok yakından takip ettiğim ve yıllarca yöneticilik yapmış Hamdi Havar vardı o zamanlar kulübün geceleri oluyordu elimizden geldiğince destek ve yardımcı olmaya çalışıyorduk .Amcam oğlunun vasıtası ile 2006 yılında kulüp tek liste ile girdiğimiz kongrede başkan olarak seçildim. Daha sonra kongreye 10 dakika arada verildi ve verilen arada eski başkanlarımızdan Şahin Arda ve Hasip abimiz ile kısa bir toplantı yaptık ve bir arkadaşın daha başkanlığa aday olduğunu ve çekilmem halinde adaya olacağını söylemiş zaten benimde işlerimin yoğun olması neden ile zamanım yoktu kimin zamanı ve vakti varsa o olsun dedim 2006 yılında başkan seçilmişken verilen 10 dakika arada bırakmış oldu.

4 yıl sonara yine kulübümüzün kongresi vardı üye olarak oy kullanmak için kulübe gelmiştim yine amcam oğlu Hamdi beni yine ikna ederek 2010 yılında Zafer Köprü başkanımızın yönetimine başkan vekili olarak görev aldım. 11 yıldır kulübümüzde başkanlık yapmaktayım zannedersem Yeşilova Esnaf spor kulübünde ez uzun başkanlık yapmış kişiyim böylelikle Yeşilova Esnaf spor kulübü ailesine katılmış oldu.

Şuanda Başkanlık yapıyorsunuz Yeşilova Esnaf spor çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz ?

Kulübümüz 2019 yılı beşinci Ay itibari ile yeni yapılan kulüp binamıza yarım yamalak içine geçtik dış cephesi her şeyi ile bitmiş gözükse de binanın iç kısımı ile ilgili sıkıntılarımız var bununla alakalı kulüp tesislerimiz yapılırken iki yıl boyunca Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapılan Barakada faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ettik.

Geçen bu iki yıl bizim için bir kayıp dönemdir bu sürede rakiplerimizle sahada mücadele verirken bir yandan da Ekonomik yönden mücadele ettik. Ancan bundan sonar her geçen yıl üstüne kat ve kat koyarak buda kulüp binamıza geçtiğimiz yıl kulübümüz şampiyon olarak taçlandırmış olduk. Büyük sıkıntılara rağmen bu bizim için büyük başarı bu başarı nasıl oldu biz bir aile olduk Federasyonumuzca bir sözü var ya biz büyük bir aileyiz aynen de öyle oldu.

Yöneticilerimizin ,üyelerimizin ,futbolcu ve teknik heyetimizin eşleri çocukları bir araya geldik birlik beraberlikle büyük bir aile olarak bu başarı geldi ben değil biz olduk Siyasi parti temsilcilerimiz,Belediye Başkanımız,Kulüpler Birliği başkan ve yönetimi ilçe kulüp başkan yöneticilerle birlik olduk yine takımızın taraftar gurubu kuruldu .Kulübümüz ve ilçemiz adına güzel şeyler yapıldığına inanıyorum buda bizim dönmemizde olması ayrı mutluluktur.

Kulüp olarak gelecek için hedefleriniz nelerdir ?

Bir kere yeni tesisimiz şuanda amatör kulübü bırak Profesyonel kulüplerde bile böyle bir tesisi yoktur bu tesisi yakışan profesyonel ligdir tesis büyük olunca bizimde hedeflerimiz büyük olduğunu gösteriyor. Biz Küçükçekmece'nin büyük yürekli insanlarıyız hedefler her zaman büyüktür.

Yeşilova Esnaf sporun her zaman hedefleri vardır.

2020-2021 Futbol sezonunda iyi bir takım kurarak önce BAL (Bölgesel lig) ardından neden olmasın Profesyonel lig benin en büyük hayalim yani camiamızca,taraftarımız ve yönetim olarak biz buna hazırız. 

Yeni yönetimiyle birlikte önce Futbol Okulu yine altyapımızla ilgili iyi bir yapılanmaya gittik buradan yetenekli genç futbolcularımızı basamak ,basamak yaş kategorilerine çıkartarak hem kulübümüz kazandıracağız hemde Türk futboluna kısacası altan yukarıya doğru emin adımlarla disiplinli bir şekilde çalışarak karşılığını almak istiyoruz.

Son iki yıldır Ekonomik sıkıntılar yaşadığınız halada yaşıyorsunuz bunları aşmak için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Geçtiğimiz iki yıl gerçekten çok büyük sıkıntı yaşadık önümüzdeki iki bizim için daha zorlu geçecektir tam 560 bin TL ödeme yaptık Türkiyede bir ilke imza attık.

Milli Emlak tan 30 yıllığına burayı kiraladık ve tapusuna Küçükçekmece Yeşilova Esnaf spor olarak yazdırdık buna bir mevla gerekiyordu tesisimiz de buluna işletme yerlerini kiraya verdik peşinatını aldık bunun yarısını kiradan düşüyoruz, yarısını borçtan düşüyoruz şimdilik böyle kulübümüzü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Benden önceki ödenmemiş 10 -15 yıllık bulunan Eclimisil borçların yeniden yapılandırma yaparak hepsini ödedik son iki dönem yapılandırmaya girmeyen borçlarımız vardır bununla alakalı Federasyonumuz çalışma yapmaktaydı faka bir adım bile ilerlemedi. Bizi şimdi en çok sıkıntıya sokan budur işte bankaya hesap açıyoruz Eclimisil borçların dolayı bu hesaba bloka koyulmuş yatan paralarımızda alamıyoruz bizim olduğu kadar tüm kulüplerimizin aynı sorunu var bu konuda Devlet büyüklerimizin yardımına ihtiyacımız vardır.

Biz kulüpler olarak yarınlara umutla baktığımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan, sokaklardan kurtarmaya spora hizmet etmeye çalışıyoruz ekonomik sıkıntılardan ne zaman kurtulacağız diyorsanız işet temin dediğim gibi eclimisil borçların yeniden yapılarınsa onda sonar yapılanmadan galan para ile de bir bütçe oluşturacağız o bütçeye göre takım kuracağız ama yönetim olarak boş durmuyoruz.

Kulübümüze gelir sağlamak için bir proje üretmeye çalışıyoruz bu proje bir amatör kulüpte bir ilk olacak yani kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz Yeşilova Esnaf spor kulübüyüz yeşil-ova Esnaf projesi yani doğa ile özdeşten kendi enerjimizi üreteceğiz inşallah Esnaf spor olarak zaten Yeşilova Esnaf spor hep ilkleri yapıyor demin dedim ya  Milli Emlak tan 30 yıllığına burayı kiralamak ve tapusunu almak bir ilktir sıkıntısı olan amatör kulüplere bir örnek olacaktır birde yeşil enerji projesini hayata geçirirsek bir ilki daha başarmış olacağız.

2020-2021 Futbol sezonu naslı bir takım kuracaksınız?

Öncelikle bize güvenen inan kulüp kongresi üyelerimize teşekkür ediyorum.Bu sene enerjisi yüksek ve güçlü bir yönetim kurduk herkes bir şeyler yapma çabasında öyle arkadaşlarımız var ben yoruldum diyecek arkadaşlarımız yok aramızda ve genç bir yönetim var hocalarımız ve yönetici arkadaşlarımız şimdiden tüm maçları izliyorlar bizleri başarıya taşıyacak kaliteli oyuncularla şimdiden görüşmeler yapıyorlar bunlar raporlar doğrultusunda yönetim kurulumuzla görüşülerek iyi bir takım kuracağımıza inanıyorum. Özelikle benim en çok istediğim ilçemiz içinde yetenekli futbolcuları tercih etmek zaten ilçe kulüplerimiz bizlere destek veriyorlar aynı şekilde bizde kulüp olarak aynı şekilde veriyoruz ve vermeye de devam ediyoruz yani Kanarya, Söğütlüçeşme, Halkalı , Sefaköy kısacası ilçemizin 21 mahallesinde oyuncu alırsak kardeş kulüplere gönül veren spor severler de türbine çekmiş olacağımıza inanıyorum şuanda şampiyon olan kadromuzdan oyuncular ilçe kulüplerimizde oynuyorlar onların başarısı için forma giyiyorlar tüm kulüplerimizinden aynı şekilde hareket etmesini düşünüyorum.

Küçükçekmece Belediyesi sizlere destek veriyorum?

Küçükçekmece Belediyemizin bizlere büyük desteği var biz A-B partisi olarak bakmıyoruz Küçükçekmece Belediyesi tüm Küçükçekmecelilerin belediyesi bu tesisleri Küçükçekmece Belediyesi yaptı buraya kimlerin emeği varsa huzurunuzda kulübüm ve gençlerimiz adına teşekkür ediyorum.

Şuanda Küçükçekmece Belediyesini kim yönetiyorsa onunla yakın ilişkiler içindeyiz tabi gönül ister ki her kulübün tesisi olsun yerel yönetimlerin yani belediyelerin desteği olmadan kulüplerin ayakta durması zordur biz kulüp olarak bir adım daha şanslıyız bizden daha zor durumda kulüplerimiz var ama ekonomik şartlar bizde kötü belediyemizinde çok iyidir diyemiyorum Ulaşım, Malzeme, liglere katılım bedelleri gibi konularda bizlere destek veriyorlar Allah razı olsun ,Allah başımızdan eksik etmesinler.

2007 yılında ilçemizde 18 futbol kulübü vardı belediyemizin Ulaşım, Malzeme, liglere katılım bedelleri gibi konularda bizlere destek vermeye devam edince yeni takımlar kuruldu ilçe dışından takımlar adres değiştirerek ilçemiz faaliyetlerini sürdürünce aradan geçen 13 yılda şimdi 39 futbol kulübü oldu.

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanımız Seymen Gençtürk öncülüğünde ilçemizde amatör spor kulüplere büyük hizmetler gitti gitmeye de devam etmekte .Seymen Gençtürk başkanımıza ve yöneticilerine buradan çok teşekkür ediyorum emekleri hiç bir zaman inkar edilemez doğrusu yapılan bu hizmetleri gören diğer ilçe kulüpleri de bu hizmetlerden yararlanmak için ilçemize gelmiş bulundular iyi bir çalışan Belediye, iyi bir çalışan kulüpler birliği var el ele vererek ilçe sporuna en iyi hizmeti veriyorlar inşallah hizmetleri artırarak devamını bekliyoruz.

Son olarak neler söylemek istersiniz ?

Çok yakın zamanda kongremizi yaptık iki liste halinde yapılan kongrede ben ve yönetici arkadaşlarım üyelerin güven oyunu alarak seçildik. Kulübümüz şimdiye kadar böyle güzel heyecanlı bir kongre gerçekleştirdiğini görmedim .

Turgay Demir abimiz ve arkadaşları da bu kulübümüze hizmet için talip olmuşlardır yani kulübümüze hizmet için yarışmışlardır onları da tebrik ediyorum burada kayıp eden yoktur kazanan Yeşilova Esnaf sporumuz olmuştur bizi denetleyen birilerin olduğunu his etmek bizleri daha çok hırslandırmış olacaktır ve onların fikirlerine her zaman ihtiyacımız vardır zaten vereceklerini de söylediler zaman birlik zamanı her şey Yeşilova Esnaf spor için diyelim…

Röportaj / Yılmaz AKTEPE

Editör: Haber Merkezi