YKM Başkanı Münir Eren ve bazı ilçe YKM başkanlarının da katıldığı ziyarete, İl YKM Koordinatörü Neslihan Topel de katıldı.

Dr. Sadi Konuk Hastanesi’ne yakın zamanda atanan Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş, hastanede yeni bir döneme başladıklarını anlattı. “Acil Serviste SMS”, programı ve “Hâl Hatır Timleri”ni uygulamasını başlatan Dr. Güneş, Türkiye’nin en çok hasta sirkülasyonunun olduğu, en fazla cerrahi işlemin yapıldığı hastanelerinden birinin Sadi Konuk olduğunu söyledi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin adeta küçük bir kasaba olduğunu söyleyen Dr. Güneş, hizmete giren uygulamaların hasta memnuniyetini sağlamaya yönelik olduğunun altını çizerek “Biz ev sahibiyiz, hastalarımız da misafirimiz. Onları ne kadar iyi ağırlarsak buradan mutlu ayrılırlar. Bizim de bereketimiz o kadar artar” dedi.  Bu misafirperverliğin bir göstergesi olarak hayata geçirilen “Hâl Hatır Timleri”nin İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakırköy Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Kemal Tekeşin’in bir projesi olduğunu söyledi. Güneş, “Sadece bu iş için görevlendirilen Sekreterliğe bağlı ekipler var. Bu ekipler her gün yatan hastalarımızı tek tek ziyaret ederek onların derdini dinliyor. İstekleri ve şikâyetleri varsa hepsini not alıyor ve hastane yönetimine iletiyor. Yönetim çözebildiklerini çözüyor, çözemediklerini bir üst makama iletiyor. Yine bu ekip, bildirilen taleplerin takipçisi oluyor. Ertesi gün aynı hastaya giderek, sorunların çözümlenip çözümlenmediğini kontrol ediyor. Yanında refakatçisi olmayan ya da yeteri kadar destek olamayan yatan hastalarımız var. Özellikle bu hastalar için çok önemli bir hizmet oldu bu. Hastalar kendilerini iyi hissediyorlar. Bu iyileşme süreçlerinde de olumlu katkı sağlıyor” dedi.

Yeni uygulamalardan dolayı çok memnun olduğunu belirten Ak Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler ve beraberindeki ekip, daha sonra Onkoloji Romotoloji, Hemotoloji ve Dahiliye kliniklerini ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu, hediyelerini taktim etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi