AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkiler Komisyonu Yaşam Medya Grubu’nu ziyaret etti. Ak Parti heyetindeki temsilcilerin halen çeşitli hemşeri derneklerin de hizmet eden isimlerden oluşması dikkat çekti.  Aynı zamanda Kastamonulular Dayanışma Derneği ( KAS-DER) Küçükçekmece Şubesi Kurucu Başkanı olan Eyüp Sabri Atay, Balkanlı Rumeli ve Trakyalılar Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği ( Balkan Kültür Derneği) Başkanlığı devam eden Kerim Yiğit, Bitlis Arıdağ Kultik Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanlığı devam eden Bayram Topçu, Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’nin konuğu oldular.

Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkan vekilliği de halen devam eden Celal Karaali ile “Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar” diyerek derneklerin sorun ve ihtiyaçları üzerine sohbet ettiler.

ATAY:  554 DERNEĞİ ZİYARET ETTİK                             

Eyüp Sabri Atay; AK Parti İstanbul’da yeni bir kadro, çizgi ve performans hareketiyle çalışıyor. Bizde Küçükçekmece STK Halkla İlişkiler Birimi olarak ilçemizi dörde böldük. Dört arkadaş bölge başkanı tanımıyla komisyonlarımızı kurduk.  21 mahallemizde İlçe Başkan Yardımcımız Yusuf Sandıkçı Bey’in yürütücülüğünde 9 aydır yoğun bir çalışma içerisindeyiz. 930’ün üzerindeki derneğimizi tek tek ziyarete gitmeyi hedefledik. Bunların bir kısmı cami dernekleri, spor kulüpleri, mahalle dernekleri, esnaf yardımlaşma dernekleri, hayvansever derneklerinden oluşuyor. Fakat yüzde 50’sinden fazlası hemşeri derneği olarak faaliyette. Biz 2021 Nisan ayında başlamış olduğumuz bu çalışmamızda aya göre değişken olarak 50-70 arası derneği ziyaret etik. 2021’de Küçükçekmece’de 554 derneği ziyaret ettik. Bu dönemde il genelinde 8 ay birinci, bir ayda ikinci olduk. Bu dönemin her biri aşamasının verilerini girdik. Raporlarını hazırladık. Yılsonunda da bilançosunu çıkardık.” Dedi

YİĞİT: SİYASETİ KONUŞMAYA VAKİT KALMIYOR

Kerim Yiğit “ AK Parti Küçükçekmece’de Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak çok daha aktif bir döneme girdi. Bunda ilçe başkanı Recep Şencan Bey’in bundan önceki dönemlerde sivil toplum kuruluşları içerisinde ziyadesiyle bulunması da önemli bir etken. İki dernekte birlikte çalışmış olmanın heyecanını yaşıyorum. Recep Bey’in hamurunda sivil toplum ve halkla ilişkiler var. Dernekçiliğin halkın üzerindeki etkilerini, eğitim üzerindeki etkilerini, kültür üzerindeki etkilerini; aynı zamanda ilçe üzerindeki komşuluklara ve birlikte yaşayabilmeye etkilerini bilen bir ilçe başkanına sahibiz. Çok iyi bir siyasetçi olmanızla değil bütün ekiplerin başında o işi en iyi bilenlere görev verip bir araya getirmenizle başarılı olabilirsiniz. Recep başkanın başarısının altında alanında uzman arkadaşlarımızı bir araya getirmesi yatıyor. Mesela STK Halkla İlişkiler Komisyonunda’ ki tüm arkadaşlarımız bu alanda ciddi bir deneyime sahipler. Bizler zaten dernekçiyiz. Ziyarete gittiğimiz zaman çok da fazla siyaset konuşmuyoruz. Konuşabileceğimiz, dertleşebileceğimiz, birbirimize öğreteceğimiz o kadar çok şey var ki, siyaseti konuşmaya vakit kalmıyor. Bu ziyaretler sonunda Küçükçekmece’de dernekler arasında ne yapabileceğimizi ya da derneklerle kurumlar arasındaki projelerde neler yapabileceğimizi değerlendirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

TOPÇU: FARKLI KÜLTÜRLERİMİZ OLDUĞU İÇİN ZENGİN BİR TOPLUMUZ

Aynı zamanda İlçe Yönetim Kurulu Üyesi de olan Bayram Topçu ise “ Küçükçekmece’de STK ve Halkla İlişkiler Komisyonu’ndaki tüm başkanlarımız dernekçilikten geliyor. Bu nedenle verimli bir şekilde çalışabiliyoruz. Biz derneğe gittiğimizde oradaki yöneticinin AK Partili, MHP’li, CHP’li, İYİ Partili, HDP’li olmasına bakmıyoruz. Bölgemizdeki derneğin amacına göre faaliyet yapıp yapmadığı bizim için önemli. Kopmuş oldukları bölgeden buraya gelmeden önce yaşamış oldukları, kendi kültürünü yaşatabiliyorlar mı? Önemsediğimiz şey bu. Gerçekten metropol şehirde geldiğimiz şehirlerin kültürleri ile var olabilmek hem bölgemizi hem Türkiye’yi zenginleştiriyor. Farklılıklarımızı paylaşmak aynı zamanda benzerliklerimizi çoğaltmak, zenginleşmek anlamına geliyor. Farklı kültürlerimiz olduğu için zengin bir toplumuz. Farklı farklı kültürleri paylaşmak mikro ölçekte bizi Küçükçekmeceli yapıyor. Bunu insanlara aksettirmek çok çok önemli. Biz haftada dört gün bu bilinçle ziyaretlerimize devam ediyoruz.” diye konuştu. TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi