Esenyurt'un Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde Haramidere'nin taşması sonucu meydana gelen su baskınında 128 ev, 12 iş yeri ve 3 fabrika sular altında kaldı. Su taşkınlığının meydana geldiği ilk andan itibaren bölgeden gün içinde 266 su baskını ihbarı yapıldı. İstanbul’da sel felaketi yaşanırken gözler sahada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aradı. Ekrem İmamoğlu'nun Fethiye Uzunyurt'ta tatilde olduğu öğrenildi.

“İBB HİZMETE VE DAYANIŞMAYA DEVAM EDİYOR”

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’a bir gecede, ortalama Temmuz yağışının 5 katı yağış düştü. 3.179 personelimiz olağanüstü yağışın yarattığı sorunlara müdahale ettti. Şu an 360 personelimiz sadece

Haramidere’de çalışmaya devam ediyor. 3 yıldır altyapı çalışması yaptığımız hiçbir noktada sorun yaşanmadı. Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıra dışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır. Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim. Bayramda bile huzursuzluk çıkarmak isteyenler de yok değil. Onları seçimlerden beri sağduyuya davet ediyorum, yılmadan da edeceğim. Ülkemizin ve İstanbulumuzun kavga ve kötülüğe değil, hizmet ve dayanışmaya ihtiyacı var. İBB hizmete ve dayanışmaya devam ediyor.”

HARAMİDERE YATAĞINI RANT UĞRUNA KİMLER, NASIL DEĞİŞTİRDİ?

İstanbul’un en deneyimli belediye başkanı olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, basın mensuplarının konuya ilişkin sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:  “Kurban Bayramı’nın birinci ve ikinci günü İstanbul’un Esenyurt ve Büyükçekmece ilçelerinde aşırı miktarda yağış oldu. Haramidere taştı ve bu bölgedeki vatandaşlarımız zarar gördü. Televizyonlara çıkan konuşmacılar ve bir kesim basın mensubu hemen faturayı bayram münasebetiyle il dışında olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na kestiler.”

BENİM DE O KİŞİLERE SORUM ŞU:

“ HARAMİDERE YATAĞINI İMARA KİMLER AÇTI?”

Halkın gözü ve kulağı olan sayın basın mensupları, “Haramidere yatağını rant uğruna kimler nasıl değiştirdi? Değiştirilen Haramidere yataklarına 50-60-70 katlı binaları, beton yığınlarını kimler yaptı? Bu sorun bundan sonrada sürekli olarak devam edecektir. Esas sorulması gereken soru da Haramidere yatağını imara kimler açtı? Sorgulanması gereken budur.”                               

Editör: Haber Merkezi