Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında toplanan Büyükçekmece Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısını Belediye Meclis Salonun'da yaptı. Mecliste Kumburgaz’da bulunan eski belediye binasının alt katının İSKİ’ye eğer isterlerse BEDAŞ ve İDAŞ’a da 4 yıl süre ile tahsis edileceği onaylanırken aynı zamanda  kente katkı sağlayan sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yapılmasında, Kültür Merkezi gibi alanlar için istenilen ücret 500 ile 1000 TL arasında sınırlandırılmasının kararı alındı.

‘’DÜNYA VAHŞİ BATI MEDENİYETİNDEN İBARET DEĞİLDİR’’

Meclisin başlangıç konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, güne üzüntü ile başladıklarını belirterek, İdlib’de şehit düşen 4 askeri andı. Akgün, ‘’ Hem Elazığ’da yaşanan deprem felaketinde vefat eden vatandaşlarımızın hemde şehit olan 4 askerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar emperyalist güçler başarısız olacaktır. Doğu uyanmıştır. Dünya vahşi batı medeniyetinden ibaret değildir. Türk milletinin tarih boyunca yazmış olduğu destanları herkes biliyor’’ diye konuştu.

DEPREME EN HAZIR İLÇEYİZ

Elazığ’da yaşanan felaketten sonra bölgeye geçmiş olsun ziyaretine giden Akgün,  yaptığı incelemeleri meclis ile paylaştı. Deprem konusunda bir sunum yapan Akgün, "Deprem büyük, etkilediği alan küçük. Binalar tam yıkılacağı sırada deprem durmuş. Eğer  5 ya da 10 saniye daha devam etmiş olsa, birçok bina çökecekmiş. Allah oradaki milletimize yardım etmiş. Birkaç gün önce sahilde yürüyüşe çıktım. Deprem gerçeği vatandaşımızı sıkıntıya sokmuş. Adamın biri 2 katlı villada oturduğu halde korkuyor. İstanbul’da depreme en hazır ilçe olduğumuz halde vatandaşlarımız da bir korku var’’ diye söyledi.

‘’DEPREM OLACAĞI KESİN, TEK BİLİNMEYEN ŞİDDETİ’’

Deprem konusunda tüm çalışmalara öncelik vereceklerini belirten Akgün, ‘’ Bir deprem yaşanması halinde bundan etkilenecek olan apartmanlar için gerekli çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Her türlü binanın listesini hazırlayacağız. Sizde meclis üyeleri olarak tespit ettiğiniz binaların raporunu bize teslim edin. Bu konu en büyük aciliyetimizdir. Umarım deprem olmaz ama bilim olacak diyor. Kendi vicdan sorumluluğumumuzu da azaltmak için biz elimizden geleni yapmalıyız. İstanbul'u vuracak olan deprem düşündüğümüzün de üzerinde olabilir. Her ne olursa olsun korkunç bir depremdir. Yeryüzeyine yakın olan her deprem büyük zarara neden oluyor. Eğer İstanbul depremi yeryüzeyine yakın olursa o zaman hapı yuttuk. Hiç bir siyaset bunu kaldıramaz. Bu konu parti meselesi değildir. Devletin tüm yöneticileri İstanbul ve Marmarayı nasıl bir depremi beklediğini biliyor. Hakiki bilim insanları, ‘’Önümüzdeki on saniye, 24 saat içinde ya da 30 sene sonra zamanın önemi yok. İstanbul’da bir deprem olacak’’ sözüne yüzde 100 katılıyorlar. Depremin yeri belli, olacağı da kesin. Tek bilinmeyen depremin şiddeti.  1 saniye ile 30 sene içerisinde deprem olma riski eşit değerde’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi