BAKIRKÖY- Bakırköy Belediye Meclis Toplantısı’na katılarak 3,5 yıllık hizmet sürecini anlatan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na en sert tepki Ak Partili meclis üyesi İbrahim Keleş’ten geldi. Yaptığı konuşmasında “Başkanın anlattıklarına göre her şey güllük gülistanlık” sözlerini kullanan Keleş, “Başkan her seferinde kısıtlı bütçeden bahsediyor. Kısıtlı denilen 2018 yılı bütçesi 465 milyon. Bu bütçe 39 ilçenin nüfus bakımından 6. bütçe bakımından 16 sırada. Yani bizden daha az bütçeli 16 ilçe var. İyi bir belediye başkanı olsa bu bütçeyle çok daha iyi şeyler yapar. Bizde Bakırköylü olarak bundan gurur duyarız. Maalesef bu bütçe çar çur edilmektedir” dedi.

‘ÜZERİDEN 25 YIL GEÇMİŞ’

Keleş, sözlerinin devamında personel giderlerinin fazla olmasını da Büyük Bakırköy dönemine bağlayan Kerimoğlu’na, “Başkanımız başka ilçeden geldi, belki bilmeyebilir” diyerek, Bakırköy’ün 1992 yılında sınırlarının düzenlendiğini, üzerinden 25 sene geçtiğini ve o gün işe başlayanların emekli olduğunu belirtti.

‘ANAP’I SAVUNMAKTA BAŞIMA GELDİ’

Personel fazlalığını Anavatan dönemine kadar uzanan bir süreç olduğunu ve yaptığı araştırmaya göre o tarihlerde çalışan sayısının 700 civarında olduğunu şimdilerde ise bu sayının 3 bin 500- 4 bin kişiyi bulduğunu  söyleyen Keleş, “Bu personel Anavatan döneminde alınmadı. Günün birinde Anavatan’ı savunacağım da aklıma gelmezdi. Bu gün bu da başıma geldi” diyerek konuştu.

‘NE HALE GETİRDİĞİNİZ ORTADA’

Keleş,Kerimoğlu’nun ‘İstanbul’un yüz akı’ olarak nitelendirdiği Yaşam Köyü’nün 1 yıl önce Beşiktaş Spor Kulübüne verileceğini hatırlatarak, “Arkadaşlar Yaşam Köyü veriliyordu. Bakırköy de 2 tane spor yapılacak alan vardı. Yaşam Köyü ve Bakırköy Spor Vakfı. Birini neredeyse veriyordunuz direkten döndü, diğerini ne hale getirdiğiniz ortada”  sözlerini kullandı.

‘SANATA DEĞER VERDİĞİNİZİ GÖSTERMEZ’

Tiyatro Müdürlüğü’nün bütçesini de 24 milyon olarak ifade eden Kerimoğlu’nun, bütçeyi doğru yansıtmadığını, 34 milyon bütçesi olduğunu ve bunun 30 milyon dan fazlasının personel gideri olduğunu belirten Keleş “Yani siz sanata 1-1,5 milyon harcayacaksınız ama bu kadar yüksek bütçeyi personele harcayacaksınız. Bu sanata verdiğiniz değeri göstermez, aksine sanata ne kadar az değer verdiğinizi gösterir. Lütfen sanatı sanatçıya, tiyatroyu oyunculara bırakalım” dedi.

‘OKULLARIN ONLARCA EKSİĞİ VAR’

Okulların çatıdan temeline kadar bütün ihtiyaçlarını giderdiklerini söyleyen Başkan Kerimoğlu’na cevaben, kendi eşinin de öğretmen olduğunu ve parti olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde okulları gezdiklerini söyleyerek, her gittiği okulda onlarca eksik bulduğunu belirten Keleş, Ak Parti’li İBB ve Belediye Meclis Üyesi Fatma Elmas Gültorun aracılığı ile kendilerinin ilçe sınırları içerisindeki dört okula yardım edebildiklerini söyledi. Keleş, “Belediyemize okullara bir tartan pisti yaptıramıyoruz. Yaptıracak gücümüz yok, çünkü belediyemizin bütçesi yok. Ama sorsan çatıdan temele kadar yapıyorlar” dedi. İlçedeki okulların güvenlik açısından lambalarının değişmesi gerektiğini belirten Keleş, “Lamba için bütçesi olmayan belediye nasıl olurda çatıdan temele kadar tüm ihtiyaçları giderir?” diye sordu.

‘BU MU YARDIM?’

Keleş, 3.5 yıllık hizmet sürecini anlatırken Gazi ailelerine yaptıkları yardımdan bahseden Kerimoğlu’na tepki göstererek, “Bütçede 314 milyon harcamış. Karşılığında 14 tane Gazi ailesine iç çamaşır verilmiş. Bu mu yardım?” diyerek sesini yükseltti. Bu güne kadar sağlıkla ilgili yorum yapmadıklarını, ama eleştirmedikçe bütçesinin arttığını söyleyen Keleş, “Ben size çok basit bir hesap söyleyeyim. Her hastaya harcadığınız parayı kendisine verin, gitsin istediği hastanede tedavi olsun” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCE KENDİ SOKAKLARINI YAPSIN’

“Bakırköy’de su baskınları yaşanmıyor” diyen Kerimoğlu’na yönelik eleştirilerine devam eden Keleş, “ Ayamama ve Çin Çin dersinin ıslahını Bakırköy Belediyesi mi yaptı da bizim haberimiz yok? Bakırköy Belediyesi gitsin önce kendi sokaklarını, asfaltlarını yapsın” dedi.

‘KİM PEŞKEŞ ÇEKTİYSE YARGILANACAK’

Karşılıklı atışmaya dönen meclis toplantısında son olarak Bakırköy Belediyesi’ni 92 milyon dolar borçla devir aldığını ve borcu 52 milyon dolara düşürdüğünü ifade eden Kerimoğlu’na eleştirilerine devam eden Keleş, “Bakırköy belediyesinin 572 milyon borcu vardır arkadaşlar” dedi. Keleş ayrıca Bakırköy Belediye Başkanı dahil 11 kişi hakkında açılan ‘Kurban Alanları davası’ ile ilgili beraat ettiklerini ve yargı önünde suçsuz bulunduklarını belirten Kerimoğlu’na, “Bu en büyük yalanınızdır” diyerek tepki gösterdi. Mahkemeden aldığı resmi evrağı meclise göstererek, “Bakırköy belediyesi biz suçsuzuz diyerek bir üst mahkemeye gitmiş. Beklenen cevap budur. Soruşturma devam ediyor ve kim ki kurban alanlarını birilerine peş keş çektiyse yargılanacak” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

‘BÖYLE BİR KONUŞMA YAPAMAZ’

Meclis sonrası konuştuğumuz Ak Parti meclis gurubu, sayıştay raporlarına bakılınca bile durumun çok net görüldüğünü, buna rağmen neden yalan söylendiğini anlayamadığını belirterek, “Başkanımız ya yanlış biliyor, ya yanlış bilgilendiriliyor. Ama başkan kendisine verilen bilgilerin doğru olup olmadığını kesinleştirmeden, çıkıp mecliste tek taraflı ve söz hakkı verilmeyen bir konuşma yapamaz” diyerek tepki gösterdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi